-
Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
Здравейте фен съм на Ямаха, но да попитам, не съм се венчал за тях, така, че ако има и по добро споделете. Yamaha RX-V673 или Yamaha RX-A730? Почти на една цена са. Изобщо ямахите хубави ли са за видео. Имам една стара стерео машина А-1060 и съм много доволен, не че съм разбирач някакъв. Благодаря.
-
Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
Да , става ! Втория е от друга серия , AVENTAGЕ , AVENTAGE AV Receivers: Designed to Deliver the Highest Levels of Audio Performance ,
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
logic
Да , става ! Втория е от друга серия , AVENTAGЕ , AVENTAGE AV Receivers: Designed to Deliver the Highest Levels of Audio Performance ,
С една дума вторият, така ли да разбирам?
-
Принципно да , ако се сравняват само тези двата ! Винаги има и по-добро , но дали е оправдано като покупка , само купувача си знае .
-
-
Като си фен , карай си с Yamaha , няма да сбъркаш ! Лично мнение .
-
Цитат:
logic
Принципно да , ако се сравняват само тези двата ! Винаги има и по-добро , но дали е оправдано като покупка , само купувача си знае .
Както казах, не съм се женил за марката. Сподели нещо по добро в този ценови диапазон?
-
Ако си прочетеш въпроса , сам ще разбереш , че не си определил ценови диапазон . Марки много , модели също на цени разни у нас и по Европа .
Това , което ми харесва на мен , може да не се харесва на теб . Всичко опира до сравнение наживо , а не по прочетеното по ревюта и мнения по форуми - всичко е индивидуално и се разбира от всекиго по различен начин . Не мога да ти дам съвет как да си харчиш парите .
-
Добре logic, за ценовия диапазон, ако прочетеш първият ми пост, ще разбереш какъв е той, нали си logic все пак? :) Поздрави.
-
Да не се заяждаме , че все пак си mercy , или бъркам ?
Чета го така , като е написан и не търся логика , ако има такава . Има и модели на Онкио , Денон и Пайнър , които са сравними с тези Ямахи . Но това явно , не те вълнува много . Като питаш нещо постарай се да е максимално точно зададено като въпрос и ще получиш и точен и конкретен отговор .
Поздрави и на теб !
-
Цитат:
mercy
Здравейте фен съм на Ямаха, но да попитам, не съм се венчал за тях, така, че ако има и по добро споделете. Yamaha RX-V673 или Yamaha RX-A730? Почти на една цена са. Изобщо ямахите хубави ли са за видео. Имам една стара стерео машина А-1060 и съм много доволен, не че съм разбирач някакъв. Благодаря.
Здравей колега, моделите за които питаш са две различни поколения - 673 е от 2012 година а 730-ката е от 2013 г. RX-A730 мисля че е по-слаб като характеристики или равен на 673, но се води че е изработен от по-качествени елементи. Принципно моделите на ямаха са добре позиционирани ценово в България, сравнено с другите марки, което си е значим плюс.
Ползвам ямаха и мога да кажа, че съм доволен. Нямам някакви големи изисквания, но като музикалност ми допада.
Имай предвид, че основното в купуването на ресийвър е да бъде в добра комбинация с тонколоните (имам и ресийвър H/K който смятам че свири по-добре с едни колони Dali, отколкото ямахата, докато ямахата свири по-добре с Monitor Audio), както от голямо значение е и каква част от екстрите на ресийвъра ще ползваш - HdMI, DLNA, дали модела има pre-out изходи, както и други екстри.
Има доста аспекти в цялата покупка. Също така не каза какви колони ще свързваш, филми ли ще гледаш и ще гониш многокален звук, или смяташ да слушаш музика.
Иначе бюджета го уточнихме - около 1100 лв :D
-
Аз също използвам Yamaha с активен суб, но е важно да отбележа че всеки един говорител е от същата марка и звука е невероятен. Ресивера е нисък клас (3) , но щом поддържа 4К видео какво повече да говорим. Бримча го редовно на макс и няма никакви грижи. Не залитам по DLNA защото плеъра, лаптопа, компютъра и телевизора имат тази функционалност и не е необходимо и ресивъра да я поддържа според мен.Той само миксира картина и звук между входовете си и за мен това е достатъчно. Има и чудесната опция с неговото дистанционно да управлявам клиповете и снимките на фотоапарата когато е свързан чрез HDMI кабела или да си управлявам медия плеъра....
-
Здравейте колеги,помогнете с мнения ... добре ли е покупката- колони DALI ZENSOR 7 5.1 system и ресивър Pioneer VSX-922-K
-
Като идея е добре , като компоненти също , но като съвместимост сам трябва да си прецениш , дали звука ти харесва .Искам да кажа тест на място , но то пак не е 100% сигурно , понеже помещенията са с различна големина и акустика и как са разположени озвучителните тела . Нали ти ще си ги слушаш ? Различните хора , чуват по различен начин и харесват различни неща .
За колко голямо помещение иде реч ?
-
Дневна около 25 квадрата...няма да мога да прослушам не съм от София.Надявам се на отзивите до сега никога не съм се разочаровал от такива мои покупки...
- - - - - - - - - -
Само да добавя,че освен филмите ......ще се ползва и за музика ПРЕДИМНО РОК ....