И според мен V371 ще ми е достатъчен за нуждите, но нека и lazarus18 и Vanquished кажат мнение.
Преглед за печат
И според мен V371 ще ми е достатъчен за нуждите, но нека и lazarus18 и Vanquished кажат мнение.
http://europe.yamaha.com/en/products..._52035_&page=2 при сравнението 367 отпада поради липса на ХД кодеци . Предимството на 467 пред 371 е наличието на Dolby Pro Logic IIx ,друго съществено не видях. От друга страна не знам как е Пайниър 520 ,но функционално моята 765 срещу Пайниър 1017 загуби от всякъде - Пайниърчето имаше доста повече и по-подробни настройки.
Мда... май ще се насоча към V371, особено ако цената ще бъде 470 лева като дойде. :)
Може ли сега да поискам съветче отностно кабелите. Ако може да ми препоръчате нещо нормално като качество (ако може с линкове най-добре).
Благодаря! :Drinks:
QED.Aко не ти се дават 8лв/метър има всякакви евтини варианти.Говоря за кабели за колони.
Не вярвам да дойде на тази цена, също така с тези 7 кг. не знам какъв ресивър ще е.Цитат:
Първоначално публикувано от DigitriX
Но за 470 лева в момента има Sony STR-DH520, а ресивър Сони в най-ниския сегмент е прекрасна покупка.
http://store.avguid*.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29849 - QED MicroЦитат:
Първоначално публикувано от Vanquished
Този кабел дали ще ми свърши работа? Понеже разстоянията са ми малки (2 метра за предните и 5-6 за задните) и по таблици в нета гледах, че 1.25мм би трябвало да ми стигнат за целта? Това при 6 омови колони. :)
Току що от Техномаркет ми казаха, че нямали Jamo-то (Black Ash разцветката) в наличност. За 2 продукта съм питал, за които в сайта им пише, че ги имат, а се оказва, че не е така...
Да вземат да си ъпдейтват нещата, а не да подлъгват хората по този начин!
EDIT: Пратиха ми 2ри мейл, че го имат наличен. Утре ще звънна за подробности. :)
Така. Колоните вече са при мен. Чисто нови. :)
Имам обаче едно въпросче:
Сложих планките със "шиповете" а под тях сложих едни черни пластмасови "крачета". Не знам дали са за тази цел, но понеже бяха 8 на брой, колкото и "шиповете" (по 4 за всяка колона), прецених че са за предпазване на пода. Моля поправете ме ако греша!
Също така ми останаха 2 винтчета (идентични с тези с които се завиват планките към самите колони), както и 6 залепящи се гумички. Може ли някой да ми обясни какво е приложението на остатъка ми?
Благодаря ви! :)
П.П.: Тъй като сега минавам на фаза стойки за задните и кабели, ще съм благодарен за малко помощ.
Относно стойките - харесал съм това - http://www.dekom.bg/?page=product_de...8b62c886d98794 Въртя се около тези пари. Ще ми свърши ли работа?
По темата за кабелите... мисля да не взимам готови аудио кабели от магазина, а да закачам примерно някой мостов едножилен или някой друг едножилен вариант. Може ли съвет за подходящо сечение на проводника за тази система? За предните и центъра ще са нужни по 1.5-2м. кабел, а за задните да кажеме по 10-15м. максимум.
Бих се радвал и на цялостен избор на кабели за системата, спрямо инфото което съм дал.
Пак казвам, търся едножилни кабели, които мога да си взема на метраж от tv/audio магазините за от няколко стотинки до 1 лев на метър.
Благодаря отново. :Drinks:
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1309354152[/time]_________________________________________________
Поръчах си Vogel's VLB 500 Black стойките от линка, а за кабели съм се спрял на това - http://web.need.bg/cem-commerce/custom1_6.html Кабел СВТ 2x1,5, 0,41 лв
Мнения? :)
Това със слагането на "някакви кабели" е най-голямата грешка при свързването на колоните.
Защо да не слагаш мостов кабел напремер 2х4 или 2х6 ? Може и СВТ 2х35 да решиш да вземеш, защото е достатъчно дебел и изглежда солиден.
Но ..... проблема е чисто физичен!!!! Токът тече по повръхността на проводника и точно за това се свързват колоните (разбирай и друга прецизна техника ) с МНОГОЖИЛНИ кабели. При тях има доста по-голяма (над 20 пъти) повръхност от колкото пре идентично дебел едножилен кабел. По този начин протича "повече ток" (не знам дали се рабира и за това е в кавички) и загубите са минимални.
Препоръчвам ти да купиш за предните колони кабели 2х4 кв. мм , а за задните 2х2.5 кв.мм. Сега тук също ива уловка !!!! Кабелите трябва да бъдат с Идентична дължина (не единия да е 6 метра, а другия 13 метра). От друга страна вече си дал 2000 лева за техника и се чудиш дали да купиш за предни и център 6 метра по 6 лева кабел и за задани колони 20 метра по 4 лева ???? Не го прави!!!
Накрая за да не остана неразбран(ако не съм те убедил разбирасе вече :) ) - по-добре купи български ШВПС 2х4 , от колкото 2х4 СВТ :) :) :)
Привет, друже.
Аз четох тази тема ( http://www.bgaud*o.org/forums/viewtopic.php?f=44&t=2324 ) и от там се насочих към едножилните.
Иначе, знам, че трябва да са с еднаква дължина. :)
Идеята на спомената тема е за най-евтиния вариант на кабел :)
Не казвам, че не става СВТ кабела ...... ;)
Да, но пише, че тези едножилни засрамвали много от "хубавите" многожилни. :smiley:
Това зависи от гледната точка и бюджета , разбира се ! Поне си купи 4 мм2 кабел , макар и евтин !
Относно тока дето тече по повърхността на проводника (т.н. скин ефект) - зависи от честотата. Колкото по-голяма, толкова скин ефектът е изразен по-силно. При мрежови честоти (50Hz) не оказва влияние. При 1кHz също. При 10-20kHz някои производители на кабели твърдят, че има значчение, до колко е вярно само те си знаят, пък и там енергията на сигнала е десетки пъти по-малко.
При всички случаи многожилният кабел е по-добро решение, най-малкото защото е гъвкав.
Пробвал съм го споменавания едножилен - нищо особено. Предполагам на автора на темата му е паснал на правените колони и оттам...
Пробвай с PROEL - има го в магазините на Динакорд с две сечения. По-дебелият и скъп - за фронталните.