Привет, банда!
Тъй като съм се спрял на тез симпатични колонки (след време ще си взема и Jamo SUB 250, но поне в началото ще карам на 5.0), бих желал да ми дадете съвет за ресивърче, подходящо за таз система. Гледам да се огранича до около 500 лева максимум. Може и да е нещо втора ръка, въпреки, че предпочитам да е ново. Задължително да има HDMI входове/изходи (v1.4 не ми е нужен), че да си връзвам лаптопа и телевизора. Пределно ясно ми е, че с тези колони и ресивър на такава цена няма да извадя !!!THE SOUND!!!, затова бих бил доволен ако няма коментари във връзка с това колко добри/лоши са колоните и как свирят дървено и т.н. Моля, препоръчайте ресивърче, което ще се справи без проблеми с тези 6 омови колонки, да има DTS-HD и 5.1 (7.1 не ми е нужна изобщо) поддръжка, ииии... общо взето да мога да си гледам безгрижно филмчета на телевизора.
П.С. Стаята е мъничка, като разстоянието от предните до задните колони ще е около 3м, а м-ду предните и задните около 2, 2 и малко метра. Така като гледам нещата, може би за предните колони и центъра ще ми трябват 2м. най-много кабел до ресивъра, а за задните, около 6-7м. Моля насочете ме към някакви размери за кабелите и т.н. като отново, обръщам внимание на факта, че не съм маниак на тази тема и не искам някакви супер-мега кабелите.
Благодаря предварително и съжалявам за скучния пост.
Поздрави,
Иво