Проблем с ловно устройство, имитиращо звук на пъдпъдък
Здравейте. Писах и по други форуми но не получих отговор. Надявам се тук да се намери някой който да помогне.
Ето какъв е проблема. Става въпрос за ловна принадлежност, имитираща звук на пъдпъдък състояща се от: малка кутийка в която има процесор със звука и усилвателче, кабели за включване към акомулатор и сиренка от аларма за кола с жак който се включва към тази кутийка. Миналото лято я занесохме на ремонт понеже спря да пее и се оказа че е изгорял интеграла на усилвателчето. Майстора каза че не е успял да намери същия интеграл но е сложил подобен и машинката работи след ремонта. Вече година след ремонта забелязахме, че машинката пее но много тихо. Проблема е, че не знаем какъв точно е бил номера на стария интеграл. В момента този който е сложен е TDA7056B 5 вата с 9 крачета.
Чудя се дали може да се намери такъв интеграл но да е 10 или 15 или 20 W. Дали с такава операция ще я накараме да пее по силно? В магазините обаче не могат да ми препоръчат нищо, щото работели по каталог и не им знаели параметрите. Демек казвам номер , дават ми.
Бихте ли ми препоръчали някакъв заместител на това което е сложено с което да накараме това нещо да свири по-силно?
Благодаря Ви.
П.С. Надявам се да няма коментари от рода на: По ловците трябва да се стреля вместо по дивеча, Не убивайте животните, Тези устройства са забранени......... и т.н. :)
Re:Проблем с ловно устройство, имитиращо зв
Цитат:
Първоначално публикувано от mimojef
П.С. Надявам се да няма коментари от рода на: По ловците трябва да се стреля вместо по дивеча, Не убивайте животните, Тези устройства са забранени......... и т.н. :)
Ще ти ги спестя горните, ама не можеш ли да убиваш без такива средства?
Re:Проблем с ловно устройство, имитиращо звук на пъдпъдък
http://dobrikit.net/USILVATEL-2x20w-p-19.html
като ти изгори единия канал....имаш втори :) Може да закачиш и втора сирена....да пее стерео-MC-пъдпъдък...
или http://dobrikit.net/NCHUSILVATEL-2H40w-p-31.html
Тия устройства не са ловни, а се прилагат с цел да пазят реколтата от косове и подобни...звука е на уплашена птица, което кара наборите да си клюят на крилете...
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Ще ти ги спестя горните, ама не можеш ли да убиваш без такива средства?
Мога много съм добър :) По този начин обаче се концентрират на по-малка площ и така на кучетата не им се налага да обикалят няколко хиляди декара за да направят стойка на един пъдпъдък. Пъдпъдъците не ги ползваме за наяждане а правим кефа на кучетата при откриване на сезона, след дългото стоене по времето когато сезона е закрит.
Всъщност използваме машинката и за привличане на вреден дивеч през зимата. Може да имитира и звук от ранен заек.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1311788460[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от Tommorow
Дали нискочестотен усилвател би помогнал? Звуците които издаваще преди ремонта, бяха доста високочестотни според мен. Направо ни писваха ушите с тази сиренка от аларма за кола.
Може и съм разсмял някого с това което написах.
Цитат:
По този начин обаче се концентрират на по-малка площ и така на кучетата не им се налага да обикалят няколко хиляди декара за да направят стойка на един пъдпъдък. Пъдпъдъците не ги ползваме за наяждане а правим кефа на кучетата при откриване на сезона, след дългото стоене по времето когато сезона е закрит.
Бе що изобщо мъчите хайваните? :taz
Като ще им правите кефа, сервирайте им във фотьойла, пред телевизора...
П.С. И само за протокола... Вие не сте ловец. Вие сте бракониер, господине.
Цитат:
Дали нискочестотен усилвател би помогнал? Звуците които издаваще преди ремонта, бяха доста високочестотни според мен. Направо ни писваха ушите с тази сиренка от аларма за кола.
Може и съм разсмял някого с това което написах.
А какво мислиш е TDA7056B? Супер-дупер-квази-позитронен-хикс-бозонен ускорител? :)
mimojef , първо трябва да си сигурен откъде ти идва тихата свирня. Защото тези 5 вата и да ги смениш с 15, разлика голяма на слух няма да усетиш.
Например сигурен ли си, че сегашната инт. схема се използва оптимално? Тя има DC volume control на 5-то краче и ако на него няма нужното напрежение, volume-to ще бъде намалено, оттам и звукът тих.
Провери/измери напрежението върху клемите на сирената. Трябва да има поне 6-7v AC . Накрая пробвай и самата сирена, може нещо да се е повредила.
Имам малък напредък с машинката. Откачих едната жичка от потенциометъра (който явно също не е оригинален) и нещото запя като за световно! Не може да се седи без антифони на 10м от него! На потенциометъра който е сложен пише 100к. Дали ако намеря подобен който да е с други стойности ще свири по-силно. Другото което си мисля е да прескоча този потенциометър и с нещо да намалявам звука преди говорителя.
Дайте съвет. Какво да направя?
Що не сложиш един истински патпадък да пее, ами се занимаваш с глупости!
https://www.youtube.com/watch?v=aooYTCv078k