Здравейте колеги, от известно време обмислям покупката на усилвател и ОТ, с които да се "насладя" до колкото е възможно на колекцията си от музика в lossless формат. Като цяло слушам предимно метъл и най-вече IRON MAIDEN. В колекцията ми освен тежък звук има прогресив рок и не малко джаз. Източник на звука ще бъде компютър (настолна система), като ще се наложи покупката на звукова карта (вероятно някой ASUS Xonar до към 100 лв., в момента ползвам вградения на дъното ALC889) поради липса на цифров вход на усилвателя. Наясно съм, че няма да е върха на сладоледа, а и честно казано нито имам финансова възможност, нито разполагам с място където да разположа по-сериозна система. Към момента съм се спрял на следните компоненти:
Усилвател: Pioneer A-209R
ОТ: TANNOY MERCURY V1, CERWIN VE-5M и Dali Concept 1.
Базата ми за сравнение е звука на тази "акустика" ZK5499.
Желанието ми е да разположа ОТ от двете страни на компютърния монитор, което ограничава габаритите им. Помещението е около 14м2 ЕПК. Както вече писах основно ще слушам трелите на Брус, плющенето на баса на Стив, барабаните на Нико и китарната виелица на "светата троица"
Интересуваме вашето мнение за посочените по-горе ОТ (за усилвателя нямам алтернатива, просто това е най-евтиното решение), както и дали въобще си струва начинанието при тези ограничени финанси. Другата възможност е да си взема някакви по-читави слушалки на AKG и да се приключи (въпреки, че не съм голям почитател на слушалките).
Предложения за продукти втора употреба не приемам.