PIONEER VSX-322-K arc - Как?
Здравейте,
вчера ми пристигна дългоочаквания ресивър PIONEER VSX-322-K :cool:
Навързах му кабелите и го пуснах.. отначало имах проблеми да изкарам екрана на лаптопа на тв-то, но се оправих. Проблема който не можах реша е обратното аудио от тв-то към ресивъра - в телевизора има една настроика ARC - off направих я ON, прочетох цялото ръководство на ресивъра, там намерих как да пусна и неговото ARC. Въпроса ми е ресивъра трябва ли да го правя нещо друго? Колоните на ТВ-то да ги спирам ли ?
Забрах да кажа че ТВ-то е LG 42LM620.
Благодаря много на отговорилите!
Отговор: PIONEER VSX-322-K arc - Как?
HDMI кабела, който влиза в телевизора във кой вход е? Обикновено само един от входовете поддържа ARC.
Цитат:
Първоначално публикувано от
lazarus18
HDMI кабела, който влиза в телевизора във кой вход е? Обикновено само един от входовете поддържа ARC.
Погледах ... в правилния е (HDMI 1 (ARC)).
Би трябвало да се чува само от колоните свързани с ресивъра , може да погледнеш в менюто за избор на вход/изход на тв под екранчето има поле от къде излиза звука ( и възможност да превключваш) .
Ресивъра на кое устройство трябва да е? На ТВ нищо не става...
Виж в упътването му , но ако си вкл. управлението по HDMI , би трябвало сам да се превключи на съответния вход .
Връзката с лаптоп пречи ли? Сега е свързан лаптопа към ресивъра и после тв-то ... като лаптопа е на DVR/BDR вход, а от ресивъра на HDMI out e вкаран кабела наа HDMI in (arc) на тв-то.
Това с устройствата го пробвах нищо не стана. :( мисля че проблема е ресивъра ... на коя функция трябва да е ? Да прикача ли снимка на дистанционното ?
1 Прикачен файл(ове)
Нямам опит с Pioneer , но в менютата някъде трябва да има вкл/изкл. на HDMI(CEC) . В упътването няма ли упоменато как е обозначен входа от тв при използване на HDMI(ARC) - на Ямаха-та си имам профил ТВ иначе и аз веднага няма да се сетя как го пишеха входа от ARC :D .Ще видя ако има упътване за модела на сайта на Pioneer .
п.п. Имаш бутони "input select" (+ бутони за всеки вход отдолу ) - не го ли намираш с тях ?
п.п.2 А може би поради някаква причина не му е указано от къде да взема звука от ТВ -
На TV не мога да дам signal sel .... това HDMI THRU не мога да го намеря да видя дали е включено или не (до колкото разбрах трябва да е изкл.)
HDMI(CEC) -това какво трябва да е ?
При VSX-915-S първоначално повечето цифрови входове са изключени. Трябва от настройките да си ги включиш, в книжката е обяснено как става.
А и кабела трябва да и високоскоростен 1,3В или 1,4 нещо такова си спомням.
Под цифров вход какво разбираш? АРЦ от всякаде съм го пуснал.... буксата ми е на правилното място в тв-то и на единствения изход на ресивъра...
По принцип при моят модел повечето оптични и коаксиални входове при заводските настройки не работят. Трябва допълнително да се включат от настройките на ресивъра дори можеш и имената да им сменяш. Моят няма HDMI но нищо чудно и те да се включват и изключват.
Сигурен ли си в кабела , че то гледам си пише - щом е активиран ARC-а при избор на вход "ТВ" си взема от там ?
Разбрах защо нямаше звук ... в настройките на тв-то пише че HDMI кабела трябва да е 1.4 , а моя беше 1.3. Сега има звук, но прекъсва веднага след като пусна копчето за усилване.
Колега, решили го проблемът със звука? И при мен има сходен проблем, като в началото звукът тръгва и после започва да насича и ресийвъра да цъка често.