Помощ за избор на активен субуфер
Здравейте отново,
наскоро си купих ресивър PIONEER VSX-322-K и фронт тонколони THUNDER THS-8003F/VENGE и не съм доволен от баса. Фронт колоните трябва ли да имат бас? Когато ги купувах ме съветвахте да взема нещо на ямаха, танои ...инфинити и др., но реших да взема тези заради цената (навярно съм сгрешил). Сега ще отделя околко 200-250лв за активен субуфер. Да гледам ли да са една марка или това няма да е от значение? Ще ви покажа какво съм гледал в нета досега и към кое съм се насочил Tunder, JAMO, YAMAHA и още един представител на YAMAHA. Тъндъра и 2рата ямаха ми допадат най-много от тези 4 варианта... какво е вашето мнение?
В този си вид системата свири по-зле от 5.1 колоните на компютъра -powercase TMSP t2000, а струва 6 пъти повече! :(
П.С. Забравих да напиша че ги ползвам главно за филми и рядко за музика.
Отговор: Помощ за избор на активен субуфер
Тъндъра май е пасивен и няма да ти върши работа .
Не е пасивен,активен си е.
Цитат:
Първоначално публикувано от
AccurseD
Здравейте отново,
наскоро си купих ресивър
PIONEER VSX-322-K и фронт тонколони
THUNDER THS-8003F/VENGE и не съм доволен от баса. Фронт колоните трябва ли да имат бас? Когато ги купувах ме съветвахте да взема нещо на ямаха, танои ...инфинити и др., но реших да взема тези заради цената (навярно съм сгрешил). Сега ще отделя околко 200-250лв за активен субуфер....
Можеш да пробваш с настройките на ресийвера (ако вече не си го направил, де).
Щом нямаш свързан субуфер, настройките трябва да са:
-SP SETUP -> SP SET-> F(front)-LARGE; SW (subwoofer)-NO
От тези които си посочил втората ямаха, иначе има и доста по-добри но и парите са други....
Благодаря на всички отговорили и специално за отговора на подредко!
С тези настройки дойде и малко бас, не е в цялото помещение, но определено е по-добре :) поне сега "тракат" прозорците
За субуфера до края на месеца докато събера парите трябва да реша дали ми трябва и какъв да купувам. За марката не е важно да се съвпада с фронт колоните ? Аз клоня към ямаха и затова питам. Ще помоля в един магазин да ми предоставят възможност да чуя модела на ямаха и някой от тези на тъндър за същите пари.
След като си видял какво "дърво" са Тъндър-а , защо пак на суб от тая марка "налиташ" ?:p Не съм убеден и че другите в тоя клас (150-200 лв) ще са добро решение с тия 8" говорители и скромен обем .
В този ценови диапазон освен за филми за музика не стават. Изпробвал съм и се уверих че те само думкат не правят разлика от бас китара или бас барабан, абе както се казва не свирят. Виж за филмите вършат идеална работа когато има гърмежи. И аз търся нещо качествено но.....абе намерих ама не мога да намеря кой да го домъкне от щатите.