Здравейте,
Наскоро си купих по интернет таз система на Panasonic (SC-AKX50 -Specification -Panasonic UK & Ireland - Panasonic SA-AKX50) и всичко работи уж, но в режим готовност има един постоянен електрически шум, който много ме дразни (като съскане или като шум от комар, но по-силен). Понеже системата е купена от Англия, дойде с един кабел с английски накрайник (2 пина и една пластмаса май беше). Доколкото четох в инструкциите, вътре в накрайника има някакъв бушон, съответно аз просто купих един накрайник за нашите БГ стандарти (2 пинов и без някакви вградени бушони) и всичко си работи с него, но пък има един постоянен шум. Шумът е като някакво електрическо съскане постоянно и идва от главната система със захранването, съответно и при работа "шумът" се увеличава многократно, но не се прехвърля като шум от тонколоните - само от захранващата част на уредбата. Преди имах една аудио система, пак трилентова и Панасоник, при която почти нямаше някакъв звук, нито при режим готовност, нито при работа.
Въпросът ми е, захранването ли може да създава този шум, някакви бушони вътре или? ARX - тук чета, че заземяването може да създава проблема. Със сигурност, отзад на главната част на системата пише, че е предназначена за захранване 220 - 240 волта на 50 Hz, което си е точно за нашите стандарти.
Някакви идеи?