Здравейте наскоро закупих Pioneer VSX-1122 ресийвър и искам да го свържа с ПЦ-то чрез HDMI от видео картата ( Geforce GTX 570 ) очевидно подържа и звук тъй като дам на настройките на Nvidia ми дава Set Up Digital audio свързвам с кабела един път от видео картата към ресийвъра и от HDMI OUT към монитора картината ми я вади но звук няма в опциите на Sound-а ми го засича защото седи "VSX-1122 NVIDIA High Definition Audio Не е включено" сума форуми търсих рових и тн. доста хора имат същия проблем но никой никъде не казва как се решава . какво съм пробвал до момента настройки през BIOS-а контрол панела и всичко което евентуално може да се направи което не е много но "разбирачите" изкачат с някакви гениални идеи който даже нямат логика , ходих даже да питам в HI-FI магазин но продавача явно не беше много любезен и това което ми обясни беше същото което знаех до момента "щом картата ти подържа звук закачат 2та кабела и заминаваш" и ми обърна груб и така остана въпроса нерешен за мен. ще съм много благодарен ако някой може да ми обясни как става тази връзка.
П.С. пробвах и оптичния SPDIF но за съжаление подържа само стерео което отново не ми върши работа