Резултати от 1 до 2 от общо 2

Проблем с уредба

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Aug 2013
    Мнения
    5
    #1

    Проблем с уредба

    И така, здравейте на целият форум! Новобранец съм и имам желанието да се помъча да "оправя" една скапана стара уредба, взета от "по-добре да не ви казвам откъде"...

    Ония ден намерих до контейнера една уредба Aiwa NSX-520 със колоните им, оставена защото явно не работи. Като я домъкнах до апартамента, я включих и тя светна. Само, че гледам, че касетният дек е счупен и CD чейнджъра прави проблеми при четенето на дискове, но аз я ползвам през AUX входа, колкото за усилвател на колоните...Но ми се доприиска поне да "оправя" CD-то...Значи проблема беше такъв, че не можеше да чете никакви дискове, само някои успяваше да прочете и то първата и втората песен максимум и то със забивки и прекъсвания и 2-3 минути чегъртане при превключване на песните...И понеже сд чейнджъра беше поставен отгоре и имаше прозрачен капак отгоре, аз измъкнах или по-точно счупих този капак, за да може, когато изкара пластмасовият държач на трите диска, през капака да мога да си пъхна пръста и със една кърпичка да почистя лазера, който се намира най-отзад. Почистих го със една кърпичка от очила, пуснах един диск и той веднага го развъртя и тръгна на момента, вървеше доста добре и не прескачаше и забиваше, превключването на песните беше доста бързо, но някъде към 8-9 песен нататък - започват проблемите...Минутно чегъртане и накрая отхвърля диска, а като превключа към някоя песен по-накрая, си свири, но понякога прави големи проблеми със дисковете и просто е трошачка на нерви. Почистих още един път лазера и стана малко по-добре, но проблемите със който и да е диск, се появяват някъде около 9-10 та песен...Според мен, проблема е в механичната част, но почистих много добре лазера, движи се безпроблемно по шейната му, мотора гледам си върти стабилно без проблеми. Всичко изглежда добре. На сервиз няма да я давам, щото нема смисъл толкова стара уредба да се дават по 20 лв нагоре... Ще се мъча сам да си я оправя. Сега според мен проблема май пак си остава в лазера и той може би е за смяна, но незнам от къде да взема същият лазер за тази уредба със същият лентов кабел. Просто ми е интересно, къде е проблема щом като точно след 8 песен стават засичанията и неразчитането на дисковете. Нека някой опитен техник, който се е срещал сд устройства с такъв проблем, нека драсне няколко реда и да ме ориентира. Ето и няколко снимки на целия "механизъм"

    http://store.picbg.net/pubpic/C4/74/...9fd660c474.jpg

    http://store.picbg.net/pubpic/F0/5D/...4d4329f05d.jpg

    http://store.picbg.net/pubpic/77/4C/...fde824774c.jpg

  2.  
     
  3. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път
    Мнения
    291
    #2

    Отговор: Проблем с уредба

    здр,Atanas Pacov
    явно изпитваш носталгия към подобен род изоставени събития и материали,,,,за да отиде до това место ,явно уредбата е прекосила житейския си път,
    от съчувствие ,мога да те ориентирам към продавалник.ком,,където със сигурност ще удовлетвориш музикалните си потребности,,и то на цена ,много по-малка от тази ,която ще платиш ,за да реализираш започнатия от теб проект.
    поздрави.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Проблем с уредба
    От Стефан Игнатов във форум Аудиотехника
    Отговори: 1
    Последно: 16-07-15, 19:15
  2. Отговори: 5
    Последно: 18-08-14, 23:47
  3. Проблем с газовата уредба на колата
    От svilen angelov във форум Автомобили
    Отговори: 16
    Последно: 25-02-13, 17:20
  4. Отговори: 2
    Последно: 25-07-11, 11:34
  5. газова уредба
    От yo ko във форум Купува
    Отговори: 1
    Последно: 28-03-11, 10:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе