Резултати от 1 до 5 от общо 5
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By vencifcl

Въпрос за тонколони и ресивър

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2014

Въпрос за тонколони и ресивър

Здравейте! Първо да уточня, че досега съм ползвал само домашно кино и нямам никакъв опит с ресивъри и тонколони. Както и да е, спрял съм се на два варианта: единия е с ресивъра Pioneer VSX-1122, тъй като търся такъв с 2 Optical In! Относно тонколоните - няма да имам възможност да си направя 5.1 система, тъй като за задните трябва да слагам стойки и пр. и съм се спрял на Dali Zensor 1 2-way bookshelf и център Dali Zensor Vokal - Center , тъй като са от една серия, имат приличен дизайн, а и са букшелф. Не харесвам силния, тътнещ бас, та първият ми въпрос е - тези тонколони съвсем безбасово ли свирят или задължително ще имам нужда и от субуфер? Другият вариант е Focal Chorus 705 и Focal Chorus CC700 , но с по-бюджетен ресивър - примерно Denon AVR-X1000 . Кой вариант според вас е по-удачен? Бюджета ми е 2000 лв. и малко отгоре (колони + ресивър), ще се слуша класическа и джаз музика и от време на време филми. Стаята е около 30 кв. м., а тонколоните ще са разположени на около 4 м. от дивана. Другият ми въпрос е относно ресивъра, който може би ще ви се стори смешен - при подобна 3.0 система при гледане на филми, звукът, който е предназначен за задните, сателитни колони няма ли да се губи? В смисъл - ресивърът има ли такава функция, при която да пуска всички звуци само от предните и центъра или звукът ще бъде стерео (и центъра като цяло се обезмисля, ако няма и задни)? Благодаря предварително
    Този пост е редактиран от Ivan Petrov; 27-02-14 в 17:37.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Отговор: Въпрос за тонколони и ресивър

Здравей,Иван.Ako ще слушаш основно музика по-добре си вземи стерио усилвател. Нямам наблюдения над Dali Zensor 1 2 way bookshelf и центъра на Dali,Но имам FOCAL и ако сега пак трябваше да си взема колони пак бих си ги взел тях.Звучат изключително топло и особено за Jazz и и класика са невероятни колони.Има критики към FOCAL като звучене в рока и хардрока-лично аз въобще не съм съгласен с това.На мен FOCAL с ресивър Denon никак не ми хареса звученето.Ако все пак смяташ да надградиш в някакъв момент системата си до 5.1 и искаш по-мек и топъл звук и си решил да е ресивър,а не стерио усилвател- Pioneer или по-добре Marantz.
    Този пост е редактиран от martosblack; 28-02-14 в 00:02.

4. Тук е от
    Feb 2014

Цитат Първоначално публикувано от martosblack Виж публикацията
    Здравей,Иван.Ako ще слушаш основно музика по-добре си вземи стерио усилвател. Нямам наблюдения над Dali Zensor 1 2 way bookshelf и центъра на Dali,Но имам FOCAL и ако сега пак трябваше да си взема колони пак бих си ги взел тях.Звучат изключително топло и особено за Jazz и и класика са невероятни колони.Има критики към FOCAL като звучене в рока и хардрока-лично аз въобще не съм съгласен с това.На мен FOCAL с ресивър Denon никак не ми хареса звученето.Ако все пак смяташ да надградиш в някакъв момент системата си до 5.1 и искаш по-мек и топъл звук и си решил да е ресивър,а не стерио усилвател- Pioneer или по-добре Marantz.
    Здравей! Спрял съм се на ресивър, тъй като ще са ми необходими 2 Optical In (за телевизор и конзола). Относно сателитните тонколони - поради спецификата на стаята трябва да бъдат или закачени на стената (с висящи кабели) или на стойки (което естетически не ми харесва), така че и двата варианта отпадат, а и не съм толкова запален почитател на филми с многоканален звук. Виждам в подписа ти, че имаш ресивър и искам да те попитам - когато към ресивъра се подава 5.1 звук (примерно от конзола), а към самият ресивър са закачени само ляв, десен и център - то губи ли се звука, който е предназначен за задните сателитни? Или по някакъв начин ресивъра компенсира и този звук се чува от предните? Надявам се, че го обяснявам правилно.

5. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Значитено ще се загуби откъм ефект.Съраунд колоните са именно за тази цел.Нищо страшно по принцип ,но няма да усетиш ,,магията''на многоканалния звук

6. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

Ресивърите имат настройка през колко ОТ да предават звук.

Така че нищо от звукът няма да изгубиш а само от ефекта. С други думи съраунда ще се възпроизвежда от другите ОТ. Принципно за киното си е задължителен субуфер.
    Ivan Petrov одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. тонколони и ав ресивър
    От sladi4kia във форум Аудиотехника
    Отговори: 33
    Последно: 09-11-16, 20:57
  2. Избор на ресивър и тонколони 5.1
    От lizard във форум Аудиотехника
    Отговори: 1
    Последно: 30-01-15, 16:27
  3. Съвет за ресивър и тонколони
    От ellidess във форум Аудиотехника
    Отговори: 2
    Последно: 18-01-15, 21:51
  4. Избор на ресивър и тонколони?
    От Сава Кукалов във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 1
    Последно: 03-03-13, 11:48
  5. избор на ресивър и тонколони
    От petrucci във форум Аудиотехника
    Отговори: 20
    Последно: 28-11-10, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе