Здравейте,
Предстои ми закупуването на тонколони и усилвател, но тъй като въобще не съм запознат какви параметри да е усилвателя като чета само се обърквам. Има ли някакви правила при купуването на ресийвър и тонколони и какво да се гледа за да няма риск усилвателя да изгори колоните?
Ще се ползват за 80% филми, 10% телевизия и 10% музика. Стаята е около 25кв.м. Предпочитам колоните да са 2 броя или 2+1, но не знам дали имам нужда от съб? Мястото ми е ограничено, така че няма вариант за повече колони.
Бюджета за колони и ресийвър не трябва да надхвърля 900-1000лв. Може би ресийвър до 500лв и колони до 500лв, не съм взискателен към звука, но все пак ще е по-добре от РС колонки.
Преди 1 година си бях взел microlab solo7c за компютъра и имаха ужасно жужене без да са свързани към компютъра, явно китайците са спестявали от филтрови кондензатори? Върнах ги. Предполагам при ресийвърите подобни проблеми няма как да се случат и да хващам смущения от ел. мрежата?
Или пък да се насоча към система за домашно кино? Но като гледам няма кой знае какъв избор за 2+1 системи, а и на мен blue ray player не ми трябва.