Отговор: Търся бюджетен DAC
Хвърли едно око на това - Продава Usb Dac-ве/usb звукова карта/ модел Варна 2 - 37064511 | Електроника, битова техника - Аудио техника Аз самия се чудя дали да си купя нещо такова или да посъбера повечко пари за не толкова ентъри левъл дак.Само не съм сигурен с ресивър дали въобще ще е добър избор такъв дак.
Аз този го видях даже имат по нов модел и с външно захранване. А иначе защо да не е добър избор за ресивър?
Ами доста ги хвалят като за ентъри левъл-този е на Попа а другия ,който е почти идентичен е на Митака.Ами нали имаш на ресивъра HDMI?За слушане на музика от компютър ли те интересува Цап-а?Ако е така -през Хдми е по-вероятно да получиш по-добро качество,отколкото с този или подобен ентъри левъл дак.
Дай линк ако имаш за другия. Иначе да от лаптопа да слушам стерео ще го използвам. През HDMI като се пуска музика не минава ли пак първо през звуковата карта?
Бе то минава ,ама се разкодира от дака на ресивъра ти .Нямам линк,но влез в DIY audio club и се поразрови там.Мисля че и двата дака са на базата на чипа pcm 2704,6.Нямаш ли hdmi на лаптопа?ако ли не през spdif пробвай.Всъщност вземи един за проба ако искаш.Мен така ме посъветваха-евтини са ,ако не ти върши работа го продай-мен поне така ме посъветваха :)))
Аз HDMI имам и сега през него слушам с Foobar2000 и драйверите, но до колкото знам звука пак минава през чипа на вградената звукова карта и реално излиза вече оцапан. За това се замислям за DAC. А и имам възможност от САЩ да взема нещо ако излезе на оферта, имам кой да ми го донесе.
Ами нищо не ти пречи да пробваш-аз се отказах от тази ентъри левъл дакчета.По-късно ,когато надградя с усилвател ,тогава ще си взема и Дак.Ако все пак вземеш нещо -дасни 2 реда да кажеш има ли разлика в положителна или отрицателна насока :)
Гледам сега за Fiio E07K / Muse нз още вариант / Варна 2 Мини и до няколко дни ще реша. Според мен системата ми не заслужава нещо по добро. А при теб ако си с това от подписа .... има смисъл от нещо по на горе по веригата.
Цитат:
Първоначално публикувано от
pulsedriverbg
Аз HDMI имам и сега през него слушам с Foobar2000 и драйверите, но до колкото знам звука пак минава през чипа на вградената звукова карта и реално излиза вече оцапан. За това се замислям за DAC. А и имам възможност от САЩ да взема нещо ако излезе на оферта, имам кой да ми го донесе.
Ти ако не можеш да си настроиш правилно компютъра да не пипа цифровия звук е все едно какъв ДАК ползваш.
Въпросните машинки не са нищо особено и не трябва да очакваш чудеса. Не мисля, че ще намериш разлика с дак-а на ресийвъра си. Все пак зависи и той какъв е.
Цитат:
Първоначално публикувано от
lazarus18
Ти ако не можеш да си настроиш правилно компютъра да не пипа цифровия звук е все едно какъв ДАК ползваш.
Въпросните машинки не са нищо особено и не трябва да очакваш чудеса. Не мисля, че ще намериш разлика с дак-а на ресийвъра си. Все пак зависи и той какъв е.
Така де и аз за това говоря. С Foobar2000+WASAPI драйверите мисля се получава добре, като пусна 24бит музика и ресийвъра/този от подписа/ сменя режима на директен и не дава да се пипат повечето настройки. Но при това положение звука не минава ли пак през звуковата карта на лаптопа за да стигне до HDMI?
По този начин би трябвало да изкарваш цифров звук побитово - без промяна. Но знае ли някой какво се случва в компютъра. Затова компютъра като източник не е лесно решение.