Помощ при избор на ресивър!!!
Здравейте и от мен!!! Проблемът ми е следния: след консултация реших да закупя комплект на Dali Zensor Family 7 Black с кабелите от авител , но не мога да си избера ресивър. Бях си избрал ресивър Marantz NR-1504, но човекът от авител ми каза, че слим моделите на marantz били за жени. :confused: Харесвам и моделите на Yamaha, но в авител не предлагат техни модели. Единствената марка която ми предложиха там за колоните е на Pioneer VSX-923-K. Искам да помоля някой, ако може да ми помогне с избора на ресивър и да предложи повече от една марка. Бюджета за ресивър ми е до 1200 лв. Предимно ще се гледат филми и ще се слуша музика. :BigGrin
Благодаря предварително и се извинявам, ако има вече такава тема създадена. :)
Отговор: Помощ при избор на ресивър!!!
Потърси Sony STR-DN840 , струва около 750лв , и е един от най-добрите за 2014г.
Това пък как го измисли ?!?!? Ресийвър за 394$ и то на Сони да е "един от най-добрите за 2014г."
То STR-DN850 е отчайващо зле, какво ли остава за по-евтиният модел 840.
http://thewirecutter.com/reviews/the-best-receiver/
The $500 Sony STR-DN850 has a very nice, visual interface, but doesn’t sound good in use. When you listen to music, the treble has a brittle, harsh quality to it when compared to our main picks
Като цяло , не вярвам за тези пари да си намерите някой добре звучащ ресийвър.
Е , и за това не е най-добрият , а ЕДИН от най-добрите в ценовия сегмент до 500$.
Лично за мене , ако дам пари за тези колони , бих взел Denon AVR-X3100W.
Благодаря и на двамата за бързите ви отговори. За Sony съм чул няколко модела и не ги харесвам като марка кой знае колко много. За Denon съм съгласен но проблема ми е цената, а в момента не мога да отделя толкова пари за този модел. Някой може ли да ми предложи някой модел на Yamaha или да не питам за тях в този ценови диапазон. Приемам и предложения и за друг тип колони просто от чутото на място това ми допадна най - много. Другата седмица ще се поръчват нещата за това все още съм склонен на промени. https://forum.setcombg.com/images/smilies/biggrin2.gif
Приятен ден!!! :)
Извинявам се за тъпите въпроси които ще задам. Просто съм доста зле като става дума за избор на ресивър.
1. Каква е разликата във този който в магазина ми предложиха (Pioneer VSX-923-K - освен цената) и този на Pioneer който ти си ми предложил?
2. От тези трите кой е по добрия избор в смисъл Onkyo-то превъзхожда ли ги останалите или е просто една идея по - добре от другите за тези колони.
По-скъпия Pioneer е за 7.2 колони , Onkyo са с една идея по-качествени , но при огромния избор на марки и модели е лесно човек да се обърка в избора си. Оторе на всичкото и всяка отделна марка предлага различни звукови филтри и ефекти , често с различни буквени съкращения , които е трудно да дешифрираш. Особено ако нямаш възможност да сравниш "на живо" всеки модел . Идва и субективния фактор как всеки човек индивидуално възприема качеството на слушания звук. Общо взето - късмет при избора.
Освен от Германия виж какво има и в Англия, в момента има доста разпродажби.
В тази връзка, някой наясно ли е как стои въпроса с т.нар. световна/европейска гаранция? Някои марки дават гаранция важаща за целия свят без значение от къде е купен уреда, стига в държавата където живее клиента да има официален представител. Както писах по-горе в Англия в момента има известно разчистване на складове и изпадат по някой и друга добра оферта. Но до колко гаранцията на Ямаха, Онкио или Маранц се "уважава" от нашите "представители" е въпрос с повишена трудност.
"Marantz NR-1504, но човекът от авител ми каза, че слим моделите на marantz били за жени" - добреее Авител, добреее...
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Много добри предложения! И помагам допълнително:
1, Onkyo са с много добър балансиран звук и наблъскани с екстри, чета обаче, че тук и там имат по някой друг проблем. Може би ще е добър ход да се купи от България
2, Yamaha по принцип са си с меко звучене, но все ми се струва, че на 5,1 или 7,1 мощността им пада серьозно! 775 обаче го хвалят на доста места. Аз съм тествал само до 575 моделите, а те са със слабото захранване...
3, Denon X2000 има склонност да усилва високите, като може да е така и при Х2100! При мен са намалени значително. На 5,1 мощността се запазва и това личи. Един минус има - грее постоянно даже и да не свири.
4,Pioneer 922 съм изпробвал и на стерео звучи супер, на 5,1 трябва да засилиш ниските честоти малко ако няма буфер. Малко муден като софтуер, много объркващо дистанционно и меню. Само не знам какво 1123 предлага над 923 и дали реално ти трябва за да плащаш ценовата разлика
Дано съм бил полезен.
Добър вечер! Благодаря на всички за бързите и изчерпателни отговори. Реших да поръчам Yamaha RX - V775 . Почитател съм на Yamaha и си мисля , че няма да сбъркам с тях. Благодаря и за личните съобщения и обясненията за кабелите така ми е по ясно вече какво трябва да си поръчам. Остана само да почерпя накрая.:)
Още един път едно голямо благодаря!!!!:thumbsup: :thumbup