Съвет за скромна система за офис
  Здравейте,

Моя позната иска да озвучи по следния начин офиса си. 

Офисът се състои от едно фоайе и една стая. Целта е в окачените тавани и на фоайето, и на стаята да се интегрират по две колонки за стерео звук. Системата трябва да се управлява централно от едно устойство, което да има usd вход за MP3, желателно е да има и радио. 
Допълнително изискване е, удобно да може да се спира едната или другата зона, както разбира се да могат да свирят и двете едновременно.

Няма претенции за високо качество, музиката ще звучи лекичко като фон. Няма конкретен бюджет за сега, но се търси нещо евтино.

Моля за предложения за колонки, както и какво устройство/устройства биха покрили изискванията по-горе.

Предварително благодаря!
     Отговор: Съвет за скромна система за офис
  Цената на професионалните усилватели е доста висока. Например:
 TB-080 | Усилватели | 100V-техника- хотели и обществени сгради | Продукти | МЕГАВОЙС - Новото име на MARNY

Като тук не виждам и възможност за избор на изходните канали, а само на входящите.

Добавяме и говорители:
 AMC MC5X | Говорители таванни | 100V-техника- хотели и обществени сгради | Продукти | МЕГАВОЙС - Новото име на MARNY
И цената става повече от прилична.

Ако цената е от значение и не се търсят оригинални компоненти, а на създателят на системата му се "твори", възможно е да се адаптира автомобилна система за тези нужди.

Примерен плеър:
 Chairman CEG-64 Радио за кола Цени, оферти и мнения, каталог на магазините
или
 Авто Радио Diva A10 USB/SD | ТВ, АУДИО, ВИДЕО | Денси - онлайн магазин

4 автомобилни говорителя, например:
 Авто Колони Nakamichi SP C522 | ТВ, АУДИО, ВИДЕО | Денси - онлайн магазин

Захранване 220v/12v, поне 15A, например:
 LED ЗАХРАНВАНЕ 12v 15A 180w

За разделянето на двете стаи може да се ползва функцията ляв/десен канал, или предни/задни говорители на плеъра.

Не претендирам, че това е най-добрия вариант, но от финансова гледна точка мисля че е най-достъпният.
  Благодаря за отговора, Shienar!

Ще проверя за първия вариант дколко е приемлив като цена.  

Не разбрах добре за разделянето на зоните къде точно и как трябва да се свържат колоните. Както и откъде ще се контролират - спира и пуска всяка една зона.
Може ли още малко инструкции?

Поздрави!
  Ще се включа в темата, защото и аз обмислям нещо подобно.
Едно домашно кино - ДВД на цена около 250-350 лв - Samsung, LG, Panasonic и т.н. примерно това - LG DH4230S 5.1 Система за домашно кино - LG Система за домашно кино  , цена 260 лв.

Решетка за тавана за гипсокартона - РЕШЕТКА CR-4505 | Говорители таванни | 100V-техника- хотели и обществени сгради | Продукти | МЕГАВОЙС - Новото име на MARNY - 6-7 лв.

Преди време си бях удължавал в един апартамент задните колони с 5-6 метра допълнителен кабел, работеха, но нямам спомен звука със същата сила ли е бил.
Идеята ми е кабелите се удължават малко, тонколоните се хващат за горния таван чрез дюбели и някакво приспособление за укрепване, според формата им, отдолу на видимия таван от гипсокартон се поставят решетките и така. Двд-то има радио, има usb вход, може да се върже към компютър и т.н. 
Нека някой технически грамотен да каже с колко метра може да се удължи кабела на тонколоните на домашно кино?
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
philips_fan 
   Не разбрах добре за разделянето на зоните къде точно и как трябва да се свържат колоните. Както и откъде ще се контролират - спира и пуска всяка една зона.
Може ли още малко инструкции?

Поздрави!

Съжалявам, пропуснал съм въпроса в темата. Автомобилните приемници имат възможност за пренасяне на звука само към левите или само към десните говорители, както и само към предните такива или само към задните. Ако двойките говорители се разделят по стаи, то с тази функция може да бъде избирана стаята, в която да звучи музика. Недостатъка е, че за да се направи това трябва да се влиза в менютата на плеъра. 

П.П. Сега ми хрумна нещо друго - необходимо ли е функцията да се поддържа от самото устройство? Не може ли да се постави някакъв mp3 плеър с вграден четириканален усилвател и радио, а на кабелите за говорителите да се поставят "ключета", с които да се избира кои от тях да работят?
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Shienar 
   Съжалявам, пропуснал съм въпроса в темата. Автомобилните приемници имат възможност за пренасяне на звука само към левите или само към десните говорители, както и само към предните такива или само към задните.

Благодаря за отговора и съжалявам и аз за късния коментар (пътувах известно време): питането ми е за първия вариант с усилвателя, къде се връзват колоните за едната и другата зона и как/откъде ще се спира и пуска всяка една зона?

Благодаря!