Отговор: Избор на ресийвър
И за какво трябва да ти се съдейства по точно?
Цитат:
Първоначално публикувано от
pulsedriverbg
И за какво трябва да ти се съдейства по точно?
Сполучлив ли е модела ,ще свири ли добре с колоните който имам,и ма ли нужда от субуфер ,евентуални проблеми при свързване с телевизора или телефон(таблет).
Ресийвъра ще ти върши работа,за нещата който си изброил, но тези колони които искаш да ползваш са едно недоразумение което трябва да последва и самата уредба към кофата. СУБ-БАСа е задължителен в системата за домашно кино,без него все едно слушаш стерео с едно озвучително тяло!
Чак недоразумение не са,защото си слушах музика десетина годинки и бях доволен :-) Нямам възможност и за колони в момента ,тези ще са. За домашно кино не съм голям фен ,по скоро слушах музикалните канали през сонито докато не изгоря и си бях доволен .
Че тогава за какво ти е ресивър като ще слушаш само стерео ?
п.п. тия колони може и да ти харесват , ама има вероятност да съсипеш ресивъра/усилвателя ...
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Че тогава за какво ти е ресивър като ще слушаш само стерео ?
п.п. тия колони може и да ти харесват , ама има вероятност да съсипеш ресивъра/усилвателя ...
Правилно попита !Аз всъщностм не знам какво да купя и да ми върши работа освен Ресийвър .Музика от тв ,музика от флашка и от таблет ?
Модела не е лош, с колоните ти на дали има някой който може да каже как ще свири ....това 200W/8Ohm малко ми е трудно да го повярвам. Нуждата от субуфер я определяш ти. Ако не ти стига или харесва баса може да добавиш такъв /но той може и да влоши нещата / или ако ще се гледат филми/тогава е задължителен, но са задължителни и другите 3 колони/. Проблеми със свързванията не би трябвало да има. Най добре връзките да са така PC->HDMI->Reciever->HDMI->ТВ, забождаш и една оптика от ТВ->Reciever и ще може да слушаш всичко от кабелната пак през ресийвера. Аз да си пускам музика от таблета и флашка директно го намирам за не чак толкова удобно. Но е полезно ако си далече от машинката.
Не бъркайте нещата. Значи ресивъра не е казано, че е устройство което е нужно само за филми. Ресивър значи приемник в случая усилвател с тунер. Има стерео ресивъри и многоканални ресивъри. Този е многоканален тип кино ресивър. Може би трябва да го попиташ, ако ще слуша стерео или 2.1 за какво му е многоканален. Гледам, че поне той си каза, че не знае какво му трябва. По-добре да си купи един стерео усилвател ако ще слуша само през УСБ като ползва отделен плеър.
Ресивра е 130 вата на канал, при 6ома товар, като това е дадено в режим само един канал. В стерео предполагам ще е по-малко, ако натовариш 5-те канал едновременно още по-малко. Колоните са ти 100 ватови, ХБ50 е скапан модел. 200 вата не го гледай това е пикова мощност. РМС системата е 2х100, както го пише и на нея. Те са 8ома, демек ресивъра ще даде малко по-малко от 130 вата, като и в стерео режим ще си пасне отлично по мощност с колони.
Бас не се знае дали няма да има добър, това зависи от много неща. Ще е по-добър от при уредбата, тъй като Сони макар от старите, почти нямат модел който да свири линейно в ниските. Тази си звучеше с висок бас.
Какво по-точно и е на уредбата, че не я ремонтираш и да я ползваш отново за усилвател?
За оптики не мисли, това изобщо не е нещо което ти трябва и от което има ефект в твоя случай. Факта че уредбата звучи скапано е така.
Ако се загледаш темата е стара вече, но все пак с цел да помогне на следващия който я чете ....
Човека пита за конкретен модел - отговаря му се. В началото е писал, че гледа и филми, а след това, че не знае точно за какво ще му е. Като ще дава пари поне да е за нещо мулти функционално с което като реши да слуша 5.1 да има тази гъвкавост. Кое е по добре той си решава.
Това за ватовете поне аз не ти го разбрах много.
За баса отново не се разбира особено .... първо не се знае дали ще е добър, а след това твърдиш, че ще е по добър .... аз се обърквам. Да се разбира ли, че си слушал тази системка? Висок бас какво е за теб? Как реши, че оптиката не му трябва и няма да има ефект?