Как да ползвам DAC-а на ресивъра
Ресивъра е с горе-долу хубав 192kHz/24-bit DACs for all channels, та мога ли да ползвам двд или сд плеър за транспорт и да ползвам дака на ресивъра и връзката само по оптика ли става / за сд плеъра/ може ли с коаксиален кабел , с HDMI на двд или и там с оптика ?
Отговор: Как да ползвам DAC-а на ресивъра
Може , но и да пробваш е най-добре ! ДВД и хдми са малко несъвместими , в смисъл едното е много напред като технология .
ДВД-то ми има и HDMI , и оптичен изход, въпроса е кое може да се ползва за аудио дискове ? Щото звука на аудио сд е жалък, много ясно.
Оптиката , но може и двете . За стерео - предпочитам аналоговите интерконектори ! Но всичко зависи и от наличната техника и търсения ефект .
Търсения ефект е сд/двд да стане само прост транспорт, тъй като дака на ресивъра е по-качествен. По аналогов интерконектор дака на ресивъра дали преработва сигнала ? Отделно сд плеъра / Маранц/ е с дак Сигма , а ресивъра с Бър Браун. Просто искам да сравня и да ползвам по-доброто.
ДАК не е правилно да се пише на бг .ЦАП ( цифрово-аналогов преобразувател ) е правилното ! Пробвай , ти ще си го слушаш този звук .
И двата уреда има достатъчно качествени преобразуватели , пробвай !
При аналогова връзка, ресивъра свири това което му подаде източника , нищо не обработва.Оптика,коаксиал е все тая, особено надарените чуват и тая разлика обаче.
Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk
Наско , идеята ми е да ползвам ЦАП-а на ресивъра , използвайки прост и надежден транспорт. През аналог вход не съм сигурен , че сигнала се обработва от цапа на ресивъра. Затова питам. Някои от по-качествените машини , колкото и да е куриозно се затрудняват повече при четене на печени дискове , отколкото едно просто двд / което чете безкомпромисно/.
Май не правиш особена разлика между марков уред с всички права платени и прочее , че не е по темата .
Пробвай и, което ти хареса него ползвай , просто и ясно .
При аналогова връзка, ресивъра свири това което му подаде източника , нищо не обработва.
Така любимото на някои Pure Direct-свързване на аналоговия вход директно към входа на усилвателя и единствената възможна корекция е на силата на звука.
Цитат:
Първоначално публикувано от
civica
Май не правиш особена разлика между марков уред с всички права платени и прочее , че не е по темата .
Пробвай и, което ти хареса него ползвай , просто и ясно .
Какво означава марков уред с всички права платени? Каквото продават - това съм си купил , крадено и намерено на улицата нямам.
Аз уред немарков или без платени права не притежавам. За всичко си имам касови бележки и фактури. Просто и ясно.
Не в тоя смисъл , разбираш го буквално . Никой не казва , че притежаваш нещо съмнително като произход .Но темата за друго , пък и това няма как да се обясни с две прости изречения .
Има уреди , които "мелят" всичко , а нямат и грам платени лицензи затова . Е , имат и някаква марка ,...
За да подадеш цифров сигнал към ресийвъра и да ползваш DAC-a му трябва да ползваш някой от цифровите изходи на плеъра - оптичен, коаксиален или HDMI.
Теоретично звука от трите трябва да е еднакъв, но на практика има леки разлики.
Точно така е....не би трябвало да има разлика,но като човек,който ползва и трите начина,ми се струва че съм най-доволен от оптиката...поне за многоканалния звук...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Slusatel
Ресивъра е с горе-долу хубав 192kHz/24-bit DACs for all channels, та мога ли да ползвам двд или сд плеър за транспорт и да ползвам дака на ресивъра и връзката само по оптика ли става / за сд плеъра/ може ли с коаксиален кабел , с HDMI на двд или и там с оптика ?
Най вероятно тук ще намериш отговора. bgaudio.org -