Резултати от 1 до 3 от общо 3

Подредба на предна линия тонколони за 5.1 звук

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    314
    #1

    Подредба на предна линия тонколони за 5.1 звук

    Здравейте,
    Обзаведох се с нов център на Dali Zensor и чифт Alteco. Бях решил първоначално да закупя ресивър, който да просвирва комплект сателитки на харман кардон, но поради факта че английския сайт почна да се гъбарка и да вдига цената поради намаляване на наличните бройки от съответния ресийвър, се отказах от неговата покупка.
    Като цяло в момента дилемата ми е как да подредя предната линия тонколони. Принципно имам и чифт Zensor 1, но за момента като че ли искам да пробвам с Алтекотата за предна линия.
    Проблема ми като цяло е, че като обзавеждах спалнята прекалих с мебелите , и ситуацията с мястото за телевизора и предните ОТ е малко смотана. Прилагам снимка как са подредени в момента, като приемам съвети за евентуална друга подредба на предните ОТ, тъй като са на разстояние около 130 см една от друга, а зрителското място е на 3,5 метра. Вариант за говорители на стойки няма, тъй като имам малки деца, като едното пълзяща буболечка.
    Ресивъра за момента е H/K AVR155 - стара ама вярна машина.
    Моля за предложения как биха могли да бъдат подредени - по стени, шкафове и други варианти?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    314
    #2

    Отговор: Подредба на предна линия тонколони за 5.1 звук

    Може би трябваше да добавя и моите размисли и виждане по въпроса.
    Алтеко говорителите за момента съм ги сложил за фронт тъй като би трябвало по-добре да разпръскват звука. Също така са удобни за монтаж на стена или таван.
    Единия вариант е да монтирам алтекото на тавана и така може би ще успея да ги раздалеча достатъчно. Другия вариант е да ги сложа отгоре на шкафовете за да са максимално раздалечени без да дупча стените.
    В момента зенсор 1 не са включени в системата, тъй като за фронтални вариант е единствено на настоящото място в съседство с центъра. Според лаишките ми познания, ако кача зенсорите на високо или по стените няма да мога да насоча добре говорителите към слушателското място. Докато при алтекотата не е задължително да са насочени директно към слушателското място.
    Ако измисля читав вариант за зенсорите за фронт, алтекотата съм им измислил идеално местенце. Иначе за задни в момента свирят 2 броя HKTS11 sat.
    Моля за мнения и съвети!

  4. Junior Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    20
    #3

    Отговор: Подредба на предна линия тонколони за 5.1 звук

    За зензор 1 има вариант - специално си купих стойки от авител за закачане на стената - закачил съм ги като фронтални на височина 1.70 см - стойката дава възможност да ги насочиш напред и въртиш настрани - супер удобно, нито ми пречат, а звука е насочен към слушателското място, отделно отстояват поне 15 см от стената. Тези дни ще си купя още 2 от същите стойки за задните ми съраунд колони (Dali Concept 1). В твоя случай щях да пробвам Зензорите отпред на долния шкаф, а Алтекотата горе, на горния (все пак са атмос колони и би трябвало да се закачат по-нависоко) - пробвай и виж как ще е.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Подредба на канали
    От Vannnn във форум Philips телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 12-01-18, 10:30
  2. Лек луфт на предна ос
    От ivanxxx във форум Автомобили
    Отговори: 10
    Последно: 30-05-15, 10:27
  3. vista клавиатурна подредба
    От topche във форум Windows
    Отговори: 21
    Последно: 19-03-07, 17:15
  4. Руска фонетична подредба
    От ggbg във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 09-03-06, 20:26
  5. Отговори: 1
    Последно: 19-11-04, 11:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе