Помощ за избор на ресивър
Здpaвeйтe, peшил cъм дa cмeня cтapoтo Oнĸиo tх ѕr506 c нeщo мaлĸo пo нoвo и мpeжoви фyнĸции.. Oт oфepтитe нa пaзapa cъм избpaл няĸoлĸo aмa ce чyдя ĸoй дa e, тa:
Ріоnееr vѕх922k, 921k, 527, 921, 872k.
Dеnnоn аvr 1912
Наrmаn kаrdоn аvr270
Оnkуо rх nr 609, 515, знaм зa hdmі пpoблeмa.
Yаmаhа rх v677.
Ta ĸoe дa бъдe
Отговор: Помощ за избор на ресивър
Аз съм за Денона. С Одисей мажеш доста да си оправиш звука а при другите не така.
Denon-а много дърт - Ямаха-та ми се вижда най-добре от всичките и обикновено са безпроблемни.
Само денона е комплект с микрофон май..
Не помня дали можеше да ползваш приложението на Ямаха за настройка, но все ще има от къде да се намери и микрофон (на заем, ebay ...) , а и нали мрежови функции ти трябваха?
Да , всички изброени имат, за хармъна нещо? Евентуално и денон х1100w
Какъв е бюджета?
Никога не съм имал, а и май не съм и слушал някой модел на Хармън, така че там не мога да дам мнение .
Повечето дето съм гледал струват от малко под 300 до 350, за нещо дето много си заслужава бих надхвърлил леко..
Моята Ямаха е същият модел с 2-3 години по-стар и ми струваше малко над 1000лв тогава.
Така че ако е в добро състояние, както и писах - бих взел посочената Ямаха - абсолютно си заслужава 300-350лв - аз моя едва ли бих го дал за толкова...
Аз съм с 677 и съм доволен.
Хубаво искаш да смениш ресивъра си, но да напомня, че една система е толкова добра,колкото е най-слабото й звено. Добър ресивър със лоши ОТ смисъл няма. Аз избързах и колоните ми са нови,но по-нисък клас от ресивъра и сега се оглеждам за подмяна :)
Ямахата си има всичко , вкл настройка с микрофон. Гледай да е с оригинално дистанционно , иначе ще има мъки при настройките... За 300 лв , ако е читава е без пари ....
Цитат:
Първоначално публикувано от
carpenter
Хубаво искаш да смениш ресивъра си, но да напомня, че една система е толкова добра,колкото е най-слабото й звено. Добър ресивър със лоши ОТ смисъл няма. Аз избързах и колоните ми са нови,но по-нисък клас от ресивъра и сега се оглеждам за подмяна :)
Тази закономерност аз лично не съм я виждал класифицирана. :) Класове на озвучителни тела и как те се напасват с определени класове ресивери.
Смятам обаче, че подмяната на колоните/слушалките има най-голям ефект в една система. А и не само аз. Също и че определени усилватели нямат достатъчно мощ, за да захранват определени озвучителни тела/слушалки. Нищо свързано с класовете на озвучителни тела и усилватели обаче.
Та може да се окаже, че след помняната на ресивера, няма особено голяма разлика в звученето. :) Както се случи и при мен.
Промяна в звука няма да има , човека търси екстрите на мрежовия ресивър.
Именно, даваш пари за скъп ресивър, а колоните са ти същите както и преди. Няма да чуеш по-добър звук даже и ресивъра да е HI-END ...те колоните толкова си могат .