По-скоро от чисто любопитство на кой как са му се получили нещата, от кое е доволен що не е доволен от другото и т.н. С уговорката че в крайна сметка всичко е субективно и е въпрос на лично предпочитание .
Audyssey - Denon, Marantz май и при Onkyo
MCACC - Pioneer
DCAC - Sony
YPAO - Yamaha
Естествено при различните класове системата е различни версии (с повече или по-малко настройки) но общо взето върши една и съща работа.
- - - - - - - - - - -
Аз лично няколко дена се борих с Audyssey на един Marantz и в крайна сметка успях да постигна някакъв приличен резултат. Принципно това е работеща система но в крайна сметка не останах супер доволен, личното ми мнение е че колкото върши работа толкова и омазва звука определено съм разочарован. Имам опит и с MCACC на Pioneer и там общо взето по същият начин стояха нещата.
Рестартирах ресивъра и почнах с ръчни настройки, вкарах си разстоянието на ОТ по слух си настроих нивото и всичко си дойде на мястото . Естествено постоянно ме човъркаше дали съм нагласил правилно нивата на различните ОТ (това си е важно), попадна ми един Sound Level Meter (по нашенски шумомер) и с него направих повторна настройка. Оказа се че има разминаване от моят слух не голямо но достатъчно, резултата е още по добър звук (усеща се бе мамка му).
И така в момента съм на ръчна настройка с калибрирано ниво на ОТ с помощта на Sound Level Meter и основно използвам DIRECT или PURE DIRECT като цяло не мога да направя разлика м/у двата режима.
При мен системата е ресивър NR1710 + PMA-1055R който използвам като крайно стъпало (става) за фронталните ОТ.