Отговор: Съвет за саундбар
Здравейте,
Изчетох всички мнения, но понеже съм слаб в света на аудиото предпочитам да попитам тук, вместо да ме омайват в технополис/техномаркет.
Разполагам със LG 55C1 поставен на стена. Всекидневната е 40 квадрата (8х5).
Бюджет: до 600 лв
Цел: масово гледам мачове или ютуб (де музика, де някой подкаст). Идеята ми е да свири прилично. Уикенда вкъщи думчи 24/7. Понеже телевизора е на единия край където е и дивана, когато седна на масата (която е в другия край, тоест на ~ 7 метра от ТВ-то) звука идва слаб. Безжично свързване би било най-добре. В моята аматьорска представа си го представям един саундбар под телевизора със субуфер, и 1-2 колони в другия край на стаята. Или 4 колони във всеки ъгъл и субуфер. В момента съм с една тонколонка, само че съм оставил звука и от телевизора и от тонколоната и в зависимост къде си едното изпреварва звука на другото с малко.
Искрено благодаря предварително !
Със заден съраунд няма голямо разнообразие, даже хич, но това баш ти се включва в бюджета. https://xtreme.bg/product/8472/%D0%B...lack-HTS40RCEL
Цитат:
Първоначално публикувано от
VLADO 66
по-скоро не търся със заден съраунд, защото като си пусна да гледам новините например, целя когато съм на масата (далеч от телевизора) да го чувам. Телевизора е монтиран на стената, чиято е и стена на спалнята на детето.
Май отивам на варианта една добра блутут колонка докато хапвам, освен ако няма други предложения тук. Благодаря !
Цитат:
d3adly
по-скоро не търся със заден съраунд, защото като си пусна да гледам новините например, целя когато съм на масата (далеч от телевизора) да го чувам. Телевизора е монтиран на стената, чиято е и стена на спалнята на детето.
Май отивам на варианта една добра блутут колонка докато хапвам, освен ако няма други предложения тук. Благодаря !
Той съраунда ще е зад теб или до теб, както нагласиш колоните. Става и с блутут колонка на масата докато хапваш.
Цитат:
d3adly
При някой саундбар/сураунд аудио системи, имат опцията за виртуален съраунд или extended стерео.
Така ще чуваш звук и от задните съраунд-и, когато няма пуснат многоканален саунд Това да готови настройки за звука. активират се от копчето на саундбар-а.
Погледни упътването.
- - - - - - - - - -
Алтернатива на саундбар-а е активни тонколони. Които, ще имат по чист звук от него. Но, жичната връзката с ТВ само по оптика.т.e за усилване трябва да се използва дистанционното на саундбар-а И няма HDMI Arc
и работа с едно дистанционно.
Edifier 2.1 S350DB
Аудио система Edifier - R 2850DB, черна
Имам саундбар s643w свързан през Hdmi Arc,но имам дразнещ проблем и ще помоля за помощ.Проблема се изразява в това,когато гледам филм или предаване по телевизията и има кратка пауза в диалога,саундбара ,,реже,, звука докато не се възтанови диалога.Някой със сходен проблем или решение?