Съвет за тонколони и дистанционно за ресийвър SONY
Здравейте,какви тонколони ще са подходящи за ресийвър SONY STR DB 925QS?Другия ми въпрос е какво дистанционно ще е подходящо за модела защото оригиналното го няма,а в интернет попадам на няколко различни модела за заместване на оригиналното дистанционно?Благодаря на отзовалите се.
Отговор: Съвет за тонколони и дистанционно за ресийвър SONY
Тонколони... общо взето - всякакви ;), според бюджет, размери и най-вече лични предпочитания за звука.
Има обучаеми дистанционни, така че и там е по-скоро до бюджет.
За дистанционното - сваляш си ръководството от сайта на Sony. В него би трябвало да е написан моделът на оригиналното такова.
За колоните - колегата вече ти е написал.
STR-DB925
Replacement remote for SONY STR-DB925 STR-DB930 STR-DE435 STR-DE635 STR-DE935
Като, знаеш името му(точния модел), вече е възможно да го потърсиш и в други сайтове.
Оригинално дистанционно се намира трудно и на цени колкото ресийвъра,за заменяеми има няколко вида изатова се чудя кое ще е по-подходящо.За тонколоните чета различни мнения-от малко по-слаби от ресийвъра до малко по-силни,говорим за около 20-30%.
Терминът, който се употребява в случая е мощност. Силни са спортистите в тежката атлетика.
Винаги по-мощни ОТ се купуват. Минимум с толкова, колкото си посочил.
Ако не си купил ресивера, не те съветвам да го правиш!
За 24+ години от първоначалното му състояние и характеристики са останали само етикетите и емблемата!
Купен е и е в процес на смяна някои транзистори,иначе с половината канали си работи,радиото е доста селективно,устройва ме а и няма да правя концертна зала у дома.С тонколоните от една миди система вади много приятен звук,нищо общо със системата,но са слабички,затова питам за по-мощни.
SONY STR-DB925 SM Service Manual download
SONY STR-DB925 Service Manual download
Започни процеса с измерване и смяна на електролитните кондензатори.
За да не си затвърдиш уменията по смяна на транзистори - и не само.
Не знам за какво ще го ползваш, като има само аналогови интерфейси. S/PDIF - Wikipedia.
Освен това няма декодери за съвременните многоканални звукови формати (както и самите допълнителните канали), интерфейси HDMI.
Ако съдя по оригиналното дистанционно, няма и OSD на ТВ.
Има три оптични и един коаксиален вход освен стандартните-СД,ТУНЕР,ДЕК и т.н.а много канални не ми трябват,ще се ползва стандартно двуканално стерео.https://cdn5.focus.bg/bazar//e9/pics...8d911fcdf0.jpghttps://cdn5.focus.bg/bazar//35/larg...afbab445af.jpg
e , като ти трябва само стерео, защо не си взе един хубав стерео усилвател и ако си го купил от тоя Sonyyyy1970 бая неща ще смениш докато засвири, ако изобщо засвири. Той продава само леш.
Снимките на задния панел сигурно са само за пример - за да се види, че има цифрови входове за ДТС и ДОЛБИ многоканални и че приема тонколони от 4 ома, а не че е купен от конкретния търговец и за висока цена. А за стари ресивъри на SONY съм купувал евтини дистанционни от Алиекспрес, трябва само да налучкаш правилното - да може да се влиза в менюто на усилвателя и да могат да се правят настройките му.
Снимките не са примерни а действителни, как ще го ползвам, не съм търсил мнение, а и щом темата се измества към подигравки, ще помоля админите да я изтрият. Явно няма смисъл да се търси съвет или помощ.
Само един последен въпрос, който не е заяждане. Още по-малко подигравка.
Какво очакваш от форума като помощ?
За да ти се отговори на въпроса, някой трябва да има точно същия модел изправен 24+ годишен receiver с оригиналното дистанционно, да е поръчвал евтин китайски заместител на последното. Като следствие да е тествал жълтуркото и да гарантира поне, че са 1:1 съвместими. За надеждност въобще не става дума, естествено.
Правилно ли съм разбрал?
Постнах ти линкове към сервизното ръководство. Нямам време да го разгледам, но се надявам поне крайните стъпала да не са на един чип.
Все пак е ES серия според модела и етикета.
Успех!
Стъпалата са транзизтори, а и зададох простичък въпрос колко вата трябва да са колоните спрямо мощността на усилвателя, защото пи различните форуми са различни мнения, но няма смисъл пивече да се дъвче темата.
Какъв ти е бюджета за колони и има ли изисквания около тях(букшелф/флорстендъри).
Не залитай по мощности, но обикновено се гледа да са близки по 'мощност' с превес на усилвателя.