Отговор: Panasonic SC-PMX90EG-K
1.На радио, CD, USB, BT източник същият ли е проблемът със звука?
EQ го сложи на Off или Flat - не ми се чете упътването на системата вместо теб.
2.Как и с какво (кабели като вид и качество) си я свързал към TV и какъв е моделът му?
3.Това с управлението на силата на звука от TV зависи от т.2.
Имам доста по-стар LG и в настройките му има няколко варианта за звука.
Включително слушалки, Line out и едновременно звук от вградените говорители на TV.
Аз съм свързал изхода за слушалки на TV 3.5mm към 2xRCA (Chinch) Audio in вход на усилвател. Със съответният кабел.
И регулирането на силата на звука от TV работи нормално.
Не съм при TV и вече не помня точните настройки в менюто му.
1. Навсякъде е еднакво глух.
2. Стандартен оптичен кабел (Toslink).
3. И аз пробвах този вариант – изхода за слушалки на TV 3.5mm към 2xRCA (Chinch) Audio in вход на аудио системата. Но регулирането на силата на звука от TV НЕ работи въобще.
А пуснах отделни теми, защото предполагам, че в ТВ форума хората не се вълнуват особено от качеството на звука, както и хората в аудиофорума не се вълнуват от телевизори.
2.Не можеш да регулираш нивото на звука при тази свързаност.
В магазина тестваш на същия модел друга система дали е звукът е глух.
Ако няма проблем с нея, твоята я сменяш с нея.
В случай, че положението е същото - връщаш им твоята и си искаш парите обратно.
Ако си купил системата online - още по-лесно можеш да я върнеш, ако има проблем.
Успех!
Нека някой да обедини двете теми на колегата!
Пишем еднакви неща във всяка от тях, което е безсмислено за мен.
според мен това е нормален звук за такъв клас аудиосистема ..
През оптика/toslink не може да се променя звука (усилва и намалява, през ТВ. Само през аудио системата). Няма значение от устройството.
През HDMI ARC/eARC, може да се променя звука от двете устройства.
За около 500 лв могат да се вземат активни тонколони на Edifier (пак с оптика), където звука е доста по добър от една микро аудио система.
И стават и за слушане на музика.
Но, ако целта е по лесна свързаност (HDMI) , филми и слушане на ТВ канали. То, тогава саундбар-а е решението. Но, и там не очаквай качествен звук.
Благодаря на всички за изказаните мнения и съвети. Въпросът е решен, системата е опакована за връщане. Спомних си за едно ревю, в което пишеше: „Тоя Панасоник няма средни честоти. Има високи, до 50 кХц, които, ако сте прилеп, ще слушате с удоволствие“. Помислих го за шега, но се оказа истина.
Та… така. Ако имате други идеи как на приемлива цена може да се изкара качествен звук от телевизор, пишете. Мисля си за стар А усилвател, но не знам какво качество излиза от изхода за слушалки на телевизора. Като вариант се чудя дали няма да е добре звукът да се вземе от HDMI ARC/eARC на телевизора и да се прекара през HDMI аудио екстрактор. Но не съм сигурен дали силата ще може да се регулира с дистанционното на телевизора.
Гложди ме и мисълта да опитам някой АВ или D усилвател за без пари от Тему, може пък и да е достатъчен… Споделете, ако не ви мързи и имате наблюдения.
Най-логичното и очевидно решение, саундбарът, ми се струва обидно скъпо като за една пластмасова кутийка с няколко малки говорителчета.
Цитат:
Първоначално публикувано от
kim22
Благодаря на всички за изказаните мнения и съвети. Въпросът е решен, системата е опакована за връщане. Спомних си за едно ревю, в което пишеше: „Тоя Панасоник няма средни честоти. Има високи, до 50 кХц, които, ако сте прилеп, ще слушате с удоволствие“. Помислих го за шега, но се оказа истина.
Та… така. Ако имате други идеи как на приемлива цена може да се изкара качествен звук от телевизор, пишете. Мисля си за стар А усилвател, но не знам какво качество излиза от изхода за слушалки на телевизора. Като вариант се чудя дали няма да е добре звукът да се вземе от HDMI ARC/eARC на телевизора и да се прекара през HDMI аудио екстрактор. Но не съм сигурен дали силата ще може да се регулира с дистанционното на телевизора.
Гложди ме и мисълта да опитам някой АВ или D усилвател за без пари от Тему, може пък и да е достатъчен… Споделете, ако не ви мързи и имате наблюдения.
Най-логичното и очевидно решение, саундбарът, ми се струва обидно скъпо като за една пластмасова кутийка с няколко малки говорителчета.
Точен бюджет е хубаво да кажеш. както и да уточниш какво основно ще се слуша. Предложенията могат да бъдат много.
До 400-500 лв. или избираш удобството на саундбар-а или активни ОТ без HDMI ( качествен звук)
Ето едно решение (което вкл. и двете). Но, и там ще е необходим външен субуфер (дори и понататък за добавка), за да стане аудио системата пълноценна:
Активни високоговорители ELAC Debut ConneX DCB41 с HDMI ARC, Phono и USB
загледах предложението на колегата за марката Edifier и даже си взех едни такива ,S2000MK3 - чудесно свирещи колонки ,много красиви освен това ,през блутут поддържат ApteX HD 24 bit - и телевизора ми го поддържа и се чува отлично без да има нужда от оптичен кабел ( който поддържа същия битрейт между другото ) .. а ако имате премиум Спотифай на 24 бита нещата са още по добре ( тубата са предимно компресирани неща )
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
2. Стандартен оптичен кабел (Toslink).
2.Не можеш да регулираш нивото на звука при тази свързаност.
tek През оптика/toslink не може да се променя звука (усилва и намалява, през ТВ. Само през аудио системата). Няма значение от устройството.
Защо да не може?
Така регулирам звука на домашното кино от телевизора. Самсунг тв> оптика > Самсунг домашно кино.
Регулирането се визуализира и на двете. Никакви проблеми