Първоначално публикувано от
kim22
Благодаря на всички за изказаните мнения и съвети. Въпросът е решен, системата е опакована за връщане. Спомних си за едно ревю, в което пишеше: „Тоя Панасоник няма средни честоти. Има високи, до 50 кХц, които, ако сте прилеп, ще слушате с удоволствие“. Помислих го за шега, но се оказа истина.
Та… така. Ако имате други идеи как на приемлива цена може да се изкара качествен звук от телевизор, пишете. Мисля си за стар А усилвател, но не знам какво качество излиза от изхода за слушалки на телевизора. Като вариант се чудя дали няма да е добре звукът да се вземе от HDMI ARC/eARC на телевизора и да се прекара през HDMI аудио екстрактор. Но не съм сигурен дали силата ще може да се регулира с дистанционното на телевизора.
Гложди ме и мисълта да опитам някой АВ или D усилвател за без пари от Тему, може пък и да е достатъчен… Споделете, ако не ви мързи и имате наблюдения.
Най-логичното и очевидно решение, саундбарът, ми се струва обидно скъпо като за една пластмасова кутийка с няколко малки говорителчета.