-
ТВ-тунер
Имам един проблем и се надяжам да ми помогнете. Аз имам ТВ тунер карта AVerTV GO 007. Но с нея когато се опитжам да записвам файловете стават огромни (напр. 15 мин са 707 МВ). Какъв софтуер даси намеря за да не стават такива големи записите и да мога спокойно да записвам. Благодаря Ви предварително
-
ТВ-тунер
Добре дошъл във форума! [:)]
Ползвай VirtualDub.
Като преди това трябва да си инсталирал и някой кодеци. Най-често използваните например - XviD и (или) DivX. Преди да започнеш да записваш от настройките за Video - > Compression задаваш желания кодек и го конфигурираш. За да постигнеш добри резултати трябва даста да си поиграеш[:)]. Процесора е желателно да е над 1GHz.
-
ТВ-тунер
И да добавя, че ако файла надхвърля 4ГБ, трябва да си на NTFS.
-
ТВ-тунер
Pat, breii благодаря ви за ихформацията. Разрових се в настройките на тв-тунера и от там може да се намали размера на файла, но за сметка на качеството (то е просто отвратително)[:(]. Изтеглих си тази програма, която ми каза Pat но нещо не мога да разбера как точно работи. Опитах някои неща но стават дори по големи. Най-основното което не мога да разбера е дали с нея се обработва вече съществуващ файл или се правят някакви настройки преди започване на записване. Моля ви помогнете ми, че европейското си тече, а аз изоставам [:)]
-
ТВ-тунер
Може да се прави и capture и обработване на готов файл. В първия случай, като стартираш програмата от менюто -File -> Capture AVI - влизаш в режим за capture. Там от меню - Video - правиш съответните настройки за кодеци, формати, също така от Audio се правят настройките за формата за запис на звука. Аз лично препоръчвам да се прави в PCM 44.1Khz, a след това де се конвертира в MP3 или нещо друго.
Разгледай внимателно всички менюта. Не са толкова сложни.Прави експерименти[:)] с различни настройки докато на теб ти хареса. Както казах по-горе ще трябва доста да си поиграеш.[8D]
За обработка на готови фаилове - от меню File -> Open Video file... - отваряш желания файл, задаваш настроиките за Audio i Video, слагаш ако е необходимо филтри ..и т.н. Зависи какво искаш да правиш с дадения файл. Вариантите са много. Можеш ако искаш да правиш само монтаж - да изрязваш и съединяваш отделни парчета от един файл или от няколко файла, без да ги прекодираш, можеш да компресираш....и др. Накрая като си направил желаните настройки пак от меню File->Save As Avi... и изчакваш да завърши процеса. Времето за обработка е пряко свързано с мощността на процесора ти, количеството RAM памет, а в някой случай и с бързодеиствието на хард диска.