аналогова видео камера на компютъра заснетото ???
Въобще възможно ли е ?
Какви кабели се използват ? На видео камерата има само "ченч" .
аналогова видео камера на компютъра заснетото ???
Въобще възможно ли е ?
Какви кабели се използват ? На видео камерата има само "ченч" .
само една карта прави това най-добрев , бързо и лесно
ATI \All In Wonder
без значение нататък - те са с тунер , кепчър и тн . вход и изход , и една камара програми - но са много скъпи []
В тази връзка - колко мога да взема на ATI AW, оригинално, с кабелите? Ако реша да я продавам в близкия месец.
все едно ми каза - продавам автомобил опел
кажи и модел ,. данни , мб , агп= ?
Sorry, бързах и писах без да се замислям много. Radeon (чист, т.е. 7000), 32 MB, AGP 4x. Лошото е, че още не съм сигурен дали да я продам. Зависи от цената.
А що се отнася до отговора на темата - всеки Caprute става или пък някое друго ATI с VIVO.
LudZaVrazvane купи си тунер карта, в нея има това което ти трябва.
Най-евтините са под 40$, а и ще можеш да гледаш и TV на компютъра.
Кабелите които са ти нужни са:
1 кабел чинч<>стереожак за слушалки(с него сваляш звука от камерата в звуковата карта)
1 кабел чинч<>чинч или чинч<>SVIDEO зависи от входа на картата която ще си купиш.
Благодаря !
И аз реших да си купя тунер.
Имам само още един въпрос :-) ?
Зависи ли крайния резултат , т.е. какво ще качеството на видеото , от това през какво го прехвърлям ? Дали през тунер или видео карта с VIVO ?
10х
Двете са равносилни.. има значение само каква марка са и клас. (profesionalni: Matrox, Pinnacle, добри: ATI, боклуци: PixelView)
Благодаря !!!
А някакъв подходящ софтуер за начинаещи да препоръчате ?
Имам Ati Rage Fury Pro VIVO 32 MB. Взех я преди 2 години с идеята точно да свалям от аналогова видеокамера на компа, но за съжаление картата се оказа NTSC и така и не успях да я върна....
Дори с нея успявам да правя сносен capture, но без звук, въпреки че съм инсталирал Ati медия център. По едно време мислех да взимам тунер на Pinnacle, но никой не даде еднозначен отговор дали ще върши работа. Правил съм много проучвания и сигнах до две решения или Pinnacle или Ati AIW. Не съм пробвал нито едно от двете. Ако някой е работил с едно от двете още едно мнение няма да е излишно.
П.п.
В момента съм решил да купувам цифрова камера Canon XM2. Ако някой има, моля да ми каже дали си заслужава?
Как така NTSC?! Всички карти които съм имал някога.. може да се сменя стандарта.
Колкото до Ati AIW и Pinnacle и двете са достатъчно добри. Бих ти препоръчал Pinnacle като отделна карта, за да можеш да си сменяш основното видео като остарее.
Просто видеокартата не поддържа PAL. Действително има настройки за режим на работа на PAL, но не работят, а и Device Manager я разпознава като NTSC. Най-доброто е черно-бял образ на TV чрез TV out, но не може да се записва сигнала обратно на видео или камера. Пробвал съм дори с видео, което поддържа и двата стандарта и пак не става. Мисля, че един единствен път успях да изкарам цветен образ, но пък се записа чернобял.
Относно Pinnacle и аз мислех, че е по-добрия вариант, но както споменах и преди за 180 $ още никой не ме е убедил, че върши работа. Все пак ме интересува и качеството да не е колкото да се каже, че има образ.
[]
Boromir, погледни внимателно дали няма 3 pin jumper на самата карта. По-новите ATI имат такъв jumper за превключване на PAL/NTSC, може и на тази да има..
breii, светни ме моля, къде точно да го търся jumpera, защото сигурно не е сам и евентуално как да го оправя ако има. По принцип ще поровя в neta, но ако знаеш нещо повече по въпроса ще е от полза.[]
Той е само 1, при това не е сигурно, че го има. С 3 пера е, в едната позиция е PAL, в другата NTSC. Намира се над TVOut куплунга.