Re: Избор на озвучителна система
като стана дума за дефекти...и посредници :Р
познавам двама души с модели на creative, които за период от 1 година след купуването им се прецакаха тия врътки и почнаха да правят описаното от HD. Тъй като ние сме софтуеристи, а не хардуеристи, а пък гаранцията е 2 години се наложи да се занимават с разни сервизи и т.н. Почвам да си мисля, че тия врътки са много бъгливи... От друга страна пък лоджитеците врътката за бас-а им е на самата колона, ама то аз тай или иначе не връткам по цял ден тоя бас :undecided:... за кво ми е да ми е под носа...
Цитат:
Първоначално публикувано от zizu
Благодаря на всички за мненията.
Вижте аз за мен не бих си купил подобни колонки. Засега имам един усилвател 2х100 правен и две колони също съм си ги правил и не бих ги заменил с нещо подобно.
Колонките ми трябват за едно приятелско семейство, което знае само бутона плей къде е. Искат да направят подарък на децата си/6-7 клас/ и са определили лимит от 130 лв. Затова се колебая между тези двете. Колкото до подкарването на 5.1 на тях едва ли децата знаят какво е това.
Засега везните накланят към Creative-то.
А пък нали знаете посредникът в какво положение се озовава като нещо после не се хареса или стане нещо дефект... :huh: :knuppel2: :2guns:
EDIT: Разтършувах се и наистина този модел DVD плеър няма аналогови 5.1 изходи.
Това значи, че или се купуват аналогови колони (Creative) и външен декодер (който в Германия струва около 150 евро според сайта на Creative) или се купуват директно колони с включен такъв (цифрови колони) Creative Inspire GD580.
Декодерът: http://www.creative.com/products/pro...6&product=9468
Цифрови колони: http://www.creative.com/products/pro...5&product=9137
Не знам дали Logitech имат по-евтини колони с декодер. Май само скъпите им модели имат.
Между другото PS2 и XBOX са на същия принцип - трябва ти преофсионален ресивър с колони или колони за PC с такъв декодер, който споменах преди малко за да се насладиш на хубави ефекти.
И отново да кажа: МНОГО добре ще е да се вземат колони с възможност за връщане (ако стане фал) и да се чуят как свирят, защото този критерии винаги и е бил и ще си остане много субективен, защото всеки човек има различни вкусове и усет.
Дано съм бил от полза.
Ееееее, година пак е добре, моята се скапа на няколко месеца още (може би след 2-3 месеца), аз ли много я връткам, тя ли бързо поддаде :angry:
И говорим за врътката за усилването, някой да не е разбрал за баса.
А явно са си дефектни тия тример-потенциометри, те по начало са направени по-скоро за въртене с отверка май :grin:, не за въртене с пръст.
Като намеря време ще сложа снимки на моето решение, което засега обаче е "временно", ама за постоянно. Грозничко си е, ма пък върши работа. Иначе имам идея да му правя нова допълнителна кутия, за която да захвана този външния потенциометър, и също така да поместя старата кутия, щото пък безпроблемно да мога да си ползвам врътката за баса и изхода за слушалките. Ще го измислим някак си, още не съм работил по въпроса, щото то и тъй си работи ;)
Та молбата ми е, АКО НЯКОЙ ЗНАЕ къде продават точно такива врътки, да се обажда, ще купим няколко тона оттях :033:
Характеристиките и снимка на старата врътка също ще ги кажа, ама като намеря време :huh:
Потенциометъра е с 5 крачета (3 за усилването на сигнала, и 2 за ключ - вкл и изкл на системата), 50 килоома е, 99,99999% съм сигурен, но ще погледна пак за всеки случай, тя моята врътка тъкмо е свалена и разглобена почти на съставните й части.
Creative заслужават да се оплачем дружно заради тея потенциометри тъпи.
Ае със здраве засега.
Цитат:
Първоначално публикувано от HD
Ееееее, година пак е добре, моята се скапа на няколко месеца още (може би след 2-3 месеца), аз ли много я връткам, тя ли бързо поддаде* :angry:
...
Creative заслужават да се оплачем дружно заради тея потенциометри тъпи.
Ае със здраве засега.
Съгласен съм, че тия врътки са леко ала-бала, ама явно не си извадил късмет, защото врътката и на моите Inspire T3000 издържа поне 7 месеца. Продадох ги за да си взема MegaWorks и не знам как е в момента.
Logitech пък не обичат да правят регулатори на баса на дистанционните си. Баса може и да не се регулира толкова често колкото volume-а, но никак не е удобно човек да се вре като къртица за да си го настрои. Ех, де да се внасяха Klipsch. Скъпички са, но откъм качество Creative и Logitech имат още да ги гонят.
това много ли е гадно и може ли да просвирва THX DTS EX и други подобия.
http://www.vali.bg/?group=&article=2...le_content.php
Усилвател А920 MUSTEK - Гаранция: 12 месец(а)
Усилвател + 5.1 Система/ 5 x 25W Speakers + 1 x 75W Subwoofer/ Цена:
85.00 USD
Продуктов код:
PR-DVD-A920
Производител:
MUSTEK
WEB:
http://www.mustek.com.tw
AMPLIFIER A920 MUSTEK
Предимства:
Вграден Dolby Prologic Decoder za цифров вход
Вградена 5.1 звукова система/ 5 x 25W Speaker + 1 x 75W Subwoofer/
Dolby fully decoded 200W Maximum
Main and 6 Channel individual channel offset volume adjustment
Automatic test-tone for speaker test
Audio Equilizer & 2 Channel to 6- Channel prologic function
LED Indicator and game- port input at front panel
Output: Video Output, 6 Channel Speaker Jack with colour code label
Input: A/V /front/, Audio Input- rear/ TV/VCR,AUX/, coaxial and optical digital input-rear
Тегло: 3 кг /без колони/
Дистанционно
Размери: 360mm x 52 mm x 256 mm
И още едно питаме много ли е гаден този продукт или си заслужава парата
Цитат:
Първоначално публикувано от dark
като стана дума за дефекти...и посредници :Р
познавам двама души с модели на creative, които за период от 1 година след купуването им се прецакаха тия врътки и почнаха да правят описаното от HD. Тъй като ние сме софтуеристи, а не хардуеристи, а пък гаранцията е 2 години се наложи да се занимават с разни сервизи и т.н. Почвам да си мисля, че тия врътки са много бъгливи... От друга страна пък лоджитеците врътката за бас-а им е на самата колона, ама то аз тай или иначе не връткам по цял ден тоя бас :undecided:... за кво ми е да ми е под носа...
ЕЕЕ с това трябваше да започнеш:)
Добре че го няма в наличност в момента.
Не знам, ама ми се струва леко некомфортно баса да ти е на суубвуфъра, щото нали по принцип за да има пълноценен ефект от съраунда, субвуфето трябва да е долу на пода, представи си че си го нахакал из разни боклуци, омотал си го в кабели, и разни други джаджи, демек достъпа до него е затруднен ..... :grin:
Ама пък Креатива с тея врътки, дето не са "леко" алабала, ами са пълна скръб бих казал.
Цитат:
Първоначално публикувано от noises
това много ли е гадно и може ли да просвирва THX* DTS EX и други подобия.
http://www.vali.bg/?group=&article=2...le_content.php
Усилвател А920 MUSTEK - Гаранция: 12 месец(а)
Усилвател + 5.1 Система/ 5 x 25W Speakers + 1 x 75W Subwoofer/ Цена:
85.00 USD
Продуктов код:
* PR-DVD-A920
Производител:
* MUSTEK
WEB:
*
http://www.mustek.com.tw
AMPLIFIER A920 MUSTEK
Предимства:
Вграден Dolby Prologic Decoder za цифров вход
Вградена 5.1 звукова система/ 5 x 25W Speaker + 1 x 75W Subwoofer/
Dolby fully decoded 200W Maximum
Main and 6 Channel individual channel offset volume adjustment
Automatic test-tone for speaker test
Audio Equilizer & 2 Channel to 6- Channel prologic function
LED Indicator and game- port input at front panel
Output: Video Output, 6 Channel Speaker Jack with colour code label
Input: A/V /front/, Audio Input- rear/ TV/VCR,AUX/, coaxial and optical digital input-rear
Тегло: 3 кг /без колони/
Дистанционно
Размери: 360mm x 52 mm x 256 mm
И още едно питаме много ли е гаден този продукт или си заслужава парата
Значи от това, каквото пишат, мога да заключа, че поддържа Dolby Prologic. Нищо не се казва за Dolby Digital, Dolby Digital EX и DTS, което предполага, че не поддържа. За изход пише, че има 6 аудио жака, което БИ ТРЯБВАЛО да е така: http://static.howstuffworks.com/gif/...io-outputs.jpg (левите 6 жака), от друга страна пише, че е и усилвател, което пък предполага, че можеш да свържеш директно тонколони. Описанието е объркващо. Дали е добро за парите си, не мога да кажа, защото не съм го виждал и чувал как работи. Принципно за такава сума ИЗГЛЕЖДА като далавера, но пък евтиното излиза скъпо. Такива неща се проверяват на място какви входове и изходи имат и по възможност да се тестват и как работят. Ако прецениш, че си струва парите, вземаш.
Колкото до маркетинговия трик на Лукас и неговия THX сертификат, мога да кажа, че той не значи почти нищо. Значи, че отговаря на някакви минимални изисквания за възможности и характеристики. Понеже обаче за да преминеш през теста на сертификата трябва да кихнеш хубава сума (което и оскъпява продукта, ЕСТЕСТВЕНО), много производители просто не го преминават. Това в НИКАКЪВ случай не значи, че такива продукти са лоши! Напротив, напълно нормално е продукт преминал през теста и струващ някаква умопомрачителна сума да се представя значително по-зле от продукт без сертификата и съответно струващ много по-малко. Интерено как едно лого THX продава такива стоки и Джордж Лукас трупа пари от въздуха.
Yamaha например няма да мине никога теста, защото нямат намерение да си разкриват DSP технологията, която е СТРАХОТНА. А това е Yamaha (доказано качество), не е кой да е. Не е да нямат пари да минат теста, просто имат тайни, които не искат да разкриват. ТНХ е тествано също от хора, които си имат техни предпочитания и представи как трябва да звучи дадено нещо. Понеже хората са различни, критериите също на всеки човек също са различни. Все пак ти, а не те ще слушат системата, затова е нужно на теб да ти харесва.
Съветът ми е, когато се купува техника, да се ПРЕНЕБРЕГВА THX серификата. Пускаш системата, слушаш и преценяваш. Ако ти харесва как свири, купуваш, ако - не, не я купуваш. Ушите са решаващия тест.
Цитат:
Първоначално публикувано от zizu
ЕЕЕ с това трябваше да започнеш:)
Добре че го няма в наличност в момента.
Аз казах, че според мен тия колони няма да могат да се вържат успешно към DVD плеъра.
Ако този, който купува, не му пука за качеството на звука или дистанционни и подобни, да взема каквото има там.
Ако обаче, качеството има значение повече от врътка, тогава е хубаво да се изчака за да се чуят двата модела.
Ако врътката* е проблем и купувача се страхува да не се скапе и това е по-важно от качеството, да взема Logitech-a.
Ако границата на бюджета не е КАТЕГОРИЧНА, то тогава най-добрия избор (според мен) е Creative Inspire T5900.
Цитат:
Първоначално публикувано от HD
Не знам, ама ми се струва леко некомфортно баса да ти е на суубвуфъра, щото нали по принцип за да има пълноценен ефект от съраунда, субвуфето трябва да е долу на пода, представи си че си го нахакал из разни боклуци, омотал си го в кабели, и разни други джаджи, демек достъпа до него е затруднен .....* :grin:
Ама пък Креатива с тея врътки, дето не са "леко" алабала, ами са пълна скръб бих казал.
На обратни мнения сме :)* Врътките не са пълна скръб, а са леко ала-бала, поне по мои наблюдения. Вярно, че не запазиха оригиналното си усещане при въртене, но за 7 месеца при мен не се скапаха, а аз не е да не съм ги ръчкал.
Регулатора на баса да ти е на уфъра е не леко некомфортно, АДСКИ некомфротно е.
e колко чест го връткате тоя бас бе хора? за какво толкова?
да не говорим, че за някоя фина настройчица може да ползвате софтуерното базикане... , за тези които имат свесна карта с "хардуерен еквалайзер", което според мене си е задалжително за да усетиш съраунд система...
Цитат:
e колко чест го връткате тоя бас бе хора? за какво толкова?
да не говорим, че за някоя фина настройчица може да ползвате софтуерното базикане... , за тези които имат свесна карта с "хардуерен еквалайзер", което според мене си е задалжително за да усетиш съраунд система...
Приемам, че това е във връзка с моя пост. Аз например бих я въртял ако усилвам колонките. Понякога събуфера се задавя ако му идват в повече ниските и изкривява звука. Това не е приятно за слуха (поне моя) и се налага, макар и леко, да регулирам нивото на баса.
"Софтуерното бъзикане" е важно, да, но то определя честотите, които да се подават към системата, и силата им, но НЕ и силата на звука на баса. Мислех, че се разбира от само себе си. Едното не може да компенсира изцяло другото и обратното. Звука ще е добър ако се настроят и двете добре.
Да дам пример с храна: едно е да е пикантна и колко пикантна, друго е да е в повече като количество в чинията.* ;)
Колкото до усещането на сърраунд система, ами... то хардуерния еквалайзер е задължителен за всеки, който се интересува от качествен звук и има поне 2.1 колонки, ама не от най-калпавите. Да не говорим за хора със скъпа апаратура, била тя колонки за PC или усилвател с колони.* :grin:
аз съм за logitech-a определено, вярно за музика малко му се губят средите, но това е проблем на всички ефтини системи (под ефтини разбирам под 200$)
тва са колонки за филми и за игри
ако ти попаднат лабтек взимай тях - никой не може да им се опъне - аз имам 2 колонки без отделен суб-ууфър, и всеки път като ги чуе някой за сефте и гледа под масата дали има суб... и все им е трудно да повярват че толкова малки колонки (спин70) давят такъв дълбок и плътен бас. И многоканалните им системи са със същото качество, така че ако ти попаднат ти препоръчвам най вече тях...
може ли някакъв линк на лабтек тонколони.
Днес чух в техномаркет* ресивър денон avr2105 i tonkoloni* yamaha ns515f* *и много ми хареса звука. Не мога да намеря в наличност* в някой магазин* 1906 i* 1706* и не вярвам да усетя* разлика .
От евтините компютърни колонки от сорта* на 200-320$ без ддс* в мостбг* * никак не ми харесват, ама никак
тези обаче свирят добре
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09007573
еми зависи какво искаш човек - ако държиш на перфектно аудио ще ти излезе много солено
преди 2-3 седмици гледах система yamaha мисля че беше 8.1 - 8 100-ватови сателита по 250$ всеки, изработени от специални материали според задачите си, с честотни характеристики до 60Кхз (знам че над 20Кхз не се чува, но за сметка на това се усеща, не с уши, но с други ограни), 250 вата бас от 18Хз... и рисийвър за 5000$ с 1000 емулации на известни конрецтни зали, театри, кина и т.н. с автоматични корекции на звука спрямо помещенитето
потекоха ми лигите чесно, ама толкова пари.... не ще събера скоро :)
logitech-a не издъхва откъм бас... никога...дажа по-скоро трябва да се наалява...
за labtec-a сред първите ми колонки имаше едни labtec-и 2.1 бях си ги взел за 20 еврака на няква разпродажба :)
много яки :)
Цитат:
Първоначално публикувано от LordOfEvil
аз съм за logitech-a определено, вярно за музика малко му се губят средите, но това е проблем на всички ефтини системи (под ефтини разбирам под 200$)
тва са колонки за филми и за игри
ако ти попаднат лабтек взимай тях - никой не може да им се опъне - аз имам 2 колонки без отделен суб-ууфър, и всеки път като ги чуе някой за сефте и гледа под масата дали има суб... и все им е трудно да повярват че толкова малки колонки (спин70) давят такъв дълбок и плътен бас. И многоканалните им системи са със същото качество, така че ако ти попаднат ти препоръчвам най вече тях...
За средните съм съгласен. Колкото до Labtec-а, не съм ги чувал, видях ги на сайта им. Не вярвам чак такъв звук да вадят, че хората да се съмняват дали няма събуфър. Може и така да е ако тези хора имат ниски критерии. Според сайта слизат до 80Hz. Имайки предвид, че на T3000 долната граница я дават 40Hz, а в действителност почти не стига чак до там, и е ефективен най-вече около 60-70, нещо ме съмнява тези две колонки да са ефективни толкова към 80-те херца. По-скоро са ефективни да речем около 100 до 150, а при наличието на такива честоти без по ниски, не би трябвало някой да предполага наличието на уфър. Напълно е възможно да предизвикат учудено кимане, че свирят добре. Аз така кимах на Creative SBS230 2.0. Aма чак пък за уфър. Малко пресилено ми звучи.
Цитат:
logitech-a не издъхва откъм бас... никога...дажа по-скоро трябва да се наалява...
за labtec-a сред първите ми колонки имаше едни labtec-и 2.1 бях си ги взел за 20 еврака на няква разпродажба :)
много яки :)
Никога?!? Е, тука вече не се усети какво каза. Честно. Впрочем, не знам дали говориш конкретно за тоя модел или въобще, ама дори и второто да е, пак е пресилено. Искаш да кажеш, че можеш да надуеш нивото на уфъра и volume-от на МАХ (при настроен еквалайзер за нормално слушане) и уфъра ще възпроизведе звука без да го изкриви и деформира?!? Това вече е смешно. Звучи ми като реклама на WS Teleshop.
Чувал съм немалко модели Creative и Logitech в магазини и винаги Creative са ми харесвали повече как звучат. И откъм високи, и откъм ниски. Не казвам, че разликата е голяма, напротив малка е, но за мен Creative ще си останат по-добрата фирма (дори и с малко). За сила на звука не се наемам да говоря. Дори суб-а на Inspire ми допада повече от този на I-Trigue серията.
Все пак Creative имат повече опит в аудиото от Logitech, а и не мога да приема, че Logitech са по-добри във всичко от Creative. Creative може и да нямат най-добрите звукови карти, но поне откъм колони го докарват. Даже бих казал, че това е единственото, което го могат наистина добре.