Проблем с видеото или с монитора!?
Здравейте,искам да ви попитам дали някой може да ми обясни този проблем!Значи понякога,като го оставя компа,без да местя мишката
след известно време монитора премигва за кратко и след това картината се е свила,но като го изключа и пак го включа(монитора) тя пак си е разтегната и си е добре!Та въпроса ми е дали е от видеото
(което ме съмнява,защото ми се е случвамо и с предишната карта Гефорс 2Ти..сега съм с 6600ТФ) или е от монитора нещо!!!незнам просто как да го оправя,смених си драйверите и пак...това за пръв път ми се случи,когато го бях оставил за по-дълго време включен(цяла нощ),дане би нещо да загрява много!Процесора съм го клокнал,но на дали
е от него,а и съм оставил АГП/ПСИ не на ауто след клока,ами на нормалното 66/33...моля ви ако на някой му се е случвало подобно нещо,да ми каже как ако е разбрал от какво е,защото...
Re: Проблем с видеото или с монитора!?
Цитат:
Първоначално публикувано от batfilcho
Здравейте,искам да ви попитам дали някой може да ми обясни този проблем!Значи понякога,като го оставя компа,без да местя мишката
след известно време монитора премигва за кратко и след това картината се е свила,но като го изключа и пак го включа(монитора) тя пак си е разтегната и си е добре!Та въпроса ми е дали е от видеото
(което ме съмнява,защото ми се е случвамо и с предишната карта Гефорс 2Ти..сега съм с 6600ТФ) или е от монитора нещо!!!незнам просто как да го оправя,смених си драйверите и пак...това за пръв път ми се случи,когато го бях оставил за по-дълго време включен(цяла нощ),дане би нещо да загрява много!Процесора съм го клокнал,но на дали
е от него,а и съм оставил АГП/ПСИ не на ауто след клока,ами на нормалното 66/33...моля ви ако на някой му се е случвало подобно нещо,да ми каже как ако е разбрал от какво е,защото...
Май трябва да го занесеш в сервиз,да ти презапоят ТХО-то.Най-често прави такива неща при лоши (студени) спойки,които се получават след време.
Цитат:
Първоначално публикувано от pland
Май трябва да го занесеш в сервиз,да ти презапоят ТХО-то.Най-често прави такива неща при лоши (студени) спойки,които се получават след време.
Ако картината се свива по хоризонталната ос,иначе ако е по вертикалата ще минеш по-тънко в сервиза :)
Цитат:
Първоначално публикувано от G_R_U
Ако картината се свива по хоризонталната ос,иначе ако е по вертикалата ще минеш по-тънко в сервиза :)
Първо искам да ви благодаря за бързите отговори :033: Ами да,по вертикала е,не е хоризонтално!Значи си е от монитора,а не от видеото!Аз питах и в друг форум и ми казаха,че е от монитора,ама пак нещо ме човъркаше отвътре,защото ставаше като поработи повече време или пусна някой от марковете(за това и се чудех за видеото,ама нали и със старото беше същия проблем)...а колко горе долу ще ми струва ремонта??? :huh:
Цитат:
Първо искам да ви благодаря за бързите отговори :033: Ами да,по вертикала е,не е хоризонтално!Значи си е от монитора,а не от видеото!Аз питах и в друг форум и ми казаха,че е от монитора,ама пак нещо ме човъркаше отвътре,защото ставаше като поработи повече време или пусна някой от марковете(за това и се чудех за видеото,ама нали и със старото беше същия проблем)...а колко горе долу ще ми струва ремонта??? :huh:
И аз като тебе batfilcho питах в няколко форума и ми казаха същото, при мен проблема е аналогичен, само монитора ми е 17 инчов CTX. Ако ти кажа, че от близо 6 месеца го търкалям така и все не намирам време да отида до сервиз. Дано ме изтърпи докато се наканя горкият ;) Чудя се само дали в домашни условия не може да се презапои ТХО-то :undecided:, преди имах същият проблем със старият ми 15 инчов ProView и ми го измайстори един приятел с поялника, проблема е, че вече не съм в същият град, и CTX-а не съм го отварял още. Не е в гаранция вече и малко ме е шубе...
@presoman на теб същата работа ли е,както и с мен!?Само при условия ли ти сменя картината или и по време на игра ти се е случвало!?!?!
Цитат:
@presoman на теб същата работа ли е,както и с мен!?Само при условия ли ти сменя картината или и по време на игра ти се е случвало!?!?!
И по време на игра(но по-рядко), и по време на гледане на телевизия чрез тв тунера, с две думи постоянно. Понякога по-осезаемо, понякога със къси серии на свивания(хоризонтални). Абе трябва да го разколача и да го подкарам с поялника, ама чакам да ми дойде музата :knuppel2: Мислех, че още ще се влоши ама посвикнах (което е лошото) и затова не съм се хванал по-сериозно с проблема...
Ако имаш късмет може да е студена спойка, а може и някой кондензатор да е. А в сервиза какво ще те излъжат че е зависи от това колко съвест имат, за това не питай за цена:-).Все пак не рискувай да бърникаш сам не толкова щото можеш съвсем да го поразиш а защото може на тебе да ти се случи нещо:-) Например високоволтов разряд:-)(при изключен монитор дори:-)
Има едни четири кабела, които тръгват от кинескопа и с общ накрайник влизат в едни големи четири игли към голямата платка. Често, тия игли ги "хваща студената спойка" и ефекта е свиване по вертикала - образа се събира в една хоризонтална черта по средата дебела 2-5 мм