Резултати от 1 до 9 от общо 9

Проблем с видеото или с монитора!?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2005

Проблем с видеото или с монитора!?

Здравейте,искам да ви попитам дали някой може да ми обясни този проблем!Значи понякога,като го оставя компа,без да местя мишката
    след известно време монитора премигва за кратко и след това картината се е свила,но като го изключа и пак го включа(монитора) тя пак си е разтегната и си е добре!Та въпроса ми е дали е от видеото
    (което ме съмнява,защото ми се е случвамо и с предишната карта Гефорс 2Ти..сега съм с 6600ТФ) или е от монитора нещо!!!незнам просто как да го оправя,смених си драйверите и пак...това за пръв път ми се случи,когато го бях оставил за по-дълго време включен(цяла нощ),дане би нещо да загрява много!Процесора съм го клокнал,но на дали
    е от него,а и съм оставил АГП/ПСИ не на ауто след клока,ами на нормалното 66/33...моля ви ако на някой му се е случвало подобно нещо,да ми каже как ако е разбрал от какво е,защото...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Re: Проблем с видеото или с монитора!?

Цитат Първоначално публикувано от batfilcho
    Здравейте,искам да ви попитам дали някой може да ми обясни този проблем!Значи понякога,като го оставя компа,без да местя мишката
    след известно време монитора премигва за кратко и след това картината се е свила,но като го изключа и пак го включа(монитора) тя пак си е разтегната и си е добре!Та въпроса ми е дали е от видеото
    (което ме съмнява,защото ми се е случвамо и с предишната карта Гефорс 2Ти..сега съм с 6600ТФ) или е от монитора нещо!!!незнам просто как да го оправя,смених си драйверите и пак...това за пръв път ми се случи,когато го бях оставил за по-дълго време включен(цяла нощ),дане би нещо да загрява много!Процесора съм го клокнал,но на дали
    е от него,а и съм оставил АГП/ПСИ не на ауто след клока,ами на нормалното 66/33...моля ви ако на някой му се е случвало подобно нещо,да ми каже как ако е разбрал от какво е,защото...
    Май трябва да го занесеш в сервиз,да ти презапоят ТХО-то.Най-често прави такива неща при лоши (студени) спойки,които се получават след време.

4. Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от pland
    Май трябва да го занесеш в сервиз,да ти презапоят ТХО-то.Най-често прави такива неща при лоши (студени) спойки,които се получават след време.
    Ако картината се свива по хоризонталната ос,иначе ако е по вертикалата ще минеш по-тънко в сервиза

5. Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от G_R_U
    Ако картината се свива по хоризонталната ос,иначе ако е по вертикалата ще минеш по-тънко в сервиза
    Първо искам да ви благодаря за бързите отговори Ами да,по вертикала е,не е хоризонтално!Значи си е от монитора,а не от видеото!Аз питах и в друг форум и ми казаха,че е от монитора,ама пак нещо ме човъркаше отвътре,защото ставаше като поработи повече време или пусна някой от марковете(за това и се чудех за видеото,ама нали и със старото беше същия проблем)...а колко горе долу ще ми струва ремонта???

6. Тук е от
    Dec 2005

Първо искам да ви благодаря за бързите отговори Ами да,по вертикала е,не е хоризонтално!Значи си е от монитора,а не от видеото!Аз питах и в друг форум и ми казаха,че е от монитора,ама пак нещо ме човъркаше отвътре,защото ставаше като поработи повече време или пусна някой от марковете(за това и се чудех за видеото,ама нали и със старото беше същия проблем)...а колко горе долу ще ми струва ремонта???
    И аз като тебе batfilcho питах в няколко форума и ми казаха същото, при мен проблема е аналогичен, само монитора ми е 17 инчов CTX. Ако ти кажа, че от близо 6 месеца го търкалям така и все не намирам време да отида до сервиз. Дано ме изтърпи докато се наканя горкият Чудя се само дали в домашни условия не може да се презапои ТХО-то , преди имах същият проблем със старият ми 15 инчов ProView и ми го измайстори един приятел с поялника, проблема е, че вече не съм в същият град, и CTX-а не съм го отварял още. Не е в гаранция вече и малко ме е шубе...

7. Тук е от
    Sep 2005

@presoman на теб същата работа ли е,както и с мен!?Само при условия ли ти сменя картината или и по време на игра ти се е случвало!?!?!

8.  

9. Тук е от
    Dec 2005

@presoman на теб същата работа ли е,както и с мен!?Само при условия ли ти сменя картината или и по време на игра ти се е случвало!?!?!
    И по време на игра(но по-рядко), и по време на гледане на телевизия чрез тв тунера, с две думи постоянно. Понякога по-осезаемо, понякога със къси серии на свивания(хоризонтални). Абе трябва да го разколача и да го подкарам с поялника, ама чакам да ми дойде музата :knuppel2: Мислех, че още ще се влоши ама посвикнах (което е лошото) и затова не съм се хванал по-сериозно с проблема...

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2002

Ако имаш късмет може да е студена спойка, а може и някой кондензатор да е. А в сервиза какво ще те излъжат че е зависи от това колко съвест имат, за това не питай за цена:-).Все пак не рискувай да бърникаш сам не толкова щото можеш съвсем да го поразиш а защото може на тебе да ти се случи нещо:-) Например високоволтов разряд:-)(при изключен монитор дори:-)

11. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Има едни четири кабела, които тръгват от кинескопа и с общ накрайник влизат в едни големи четири игли към голямата платка. Често, тия игли ги "хваща студената спойка" и ефекта е свиване по вертикала - образа се събира в една хоризонтална черта по средата дебела 2-5 мм

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем с видеото
    От georgikirchev във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-10-07, 16:18
  2. Проблем с DVI изхода на видеото.
    От doom3 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 8
    Последно: 24-09-06, 18:51
  3. Проблем с видеото
    От Dimentora във форум ИГРИ
    Отговори: 11
    Последно: 14-06-06, 23:05
  4. Проблем! Флашнах видеото неуспешно
    От Doba666 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 10
    Последно: 17-05-04, 14:07
  5. Проблем с IGI - 1 май с видеото
    От izwerga във форум ИГРИ
    Отговори: 4
    Последно: 19-04-04, 17:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе