Възможно ли е да изгори видео картата?
Значи имам въпрос .. - ако си държа тв-аута на видео картата включен непрекъснато към телевизора заедно с кабелната телевизия .. има ли възможност да ми изгори картата. Чувал съм че има хора които са се оплакали и са имали такъв проблем.
пс. Видео картата ми е сапфир радеон 1600 про 256 псе
Re: Възможно ли е да изгори видео картата?
Да има голяма вероятност да изгори.
според мен вероятността да изгори TV-Out-а е по-голяма при постоянно включване/изключване на кабела към телито.
колкото до вероятността да ти изгори видеото - ето малко съвети :
1. желателно е* телевизора и компютъра да са включени в един разклонител/контакт(заземен)
2. всякакви манипулации(включване/изключване на кабели) се извършват при угасени компютър и телевизор.
3. вместо да изключваш кабела за тв-аут - по добре изключвай кабела за кабелната(ако няма да се ползват дълго време).
разбира се, че може
но пък а имам един "flash tv-protector", включваш от единия край антената, от другия телевизора/компютъра и си готов защитен (поне на мен не ми е гръмнал телевизора до момента ;) )
за тези, които разбират, преписвам това, което пише:
- максимално пробивно напрежение 4.5kV
- затихване 1.5 dB
не съм забелязал влошаване на картината
Вероятноста да замине видеокартата е 10% , но вероятността да замине *TV-Out - 100%
Никога не включвай TVOUT ако кабелната е в телевизора , имаедниразредители - но те незнам колко струват и дали са ефективни!
Да споделя и аз. Падна гръм до нас скоро и ел. таблото до нас се запали. съответно ТВ-то отиде за ремонт както и изгоря видеокартата. И двете не работеха през това време. При ремонта се оказа че доста се е опушила платката дето се свързва ТВ-оута. Човека в сервиза спомена че много ТВ-та му карали изгорели щото много хора пускали ТВ-оут към ТВ и кабелна. Спомена за някакво напрежение по кабела за кабелната и как ТВ-то нямал заземяване. Тъй де каза че е задължително да се слага галваничен разделител струвал към 10 лв. преди кабела на кабелната да влезе в ТВ-то.
Айде със здраве.
и аз винаги съм се чудел тоя ток дет бие от тв-ин-а на тунер-а ми не е ли опасен, на какво се дължи.
а тия галванични джаджи прецакват ли сигнала?
От 4 години РС и ТВ са ми постоянно включени един към друг + кабелна :) Имал съм 2 видео карти на ATI и от скоро на nVidia и до сега не съм имал проблем. Миналата година бях заминал 10 дни на море и бях забравил будилника на ТВ и като се прибрах..... :grin: 10 денонощия ТВ е бучал на MTV :yahoo:
Нямам никакви защити и т.н. на кабелната! Явно си имам късмет! :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от Niko-6
От 4 години РС и ТВ са ми постоянно включени един към друг + кабелна* :) Имал съм 2 видео карти на ATI и от скоро на nVidia и до сега не съм имал проблем. Миналата година бях заминал 10 дни на море и бях забравил будилника на ТВ и като се прибрах.....* * :grin: 10 денонощия ТВ е бучал на MTV* :yahoo:
Нямам никакви защити и т.н. на кабелната! Явно си имам късмет!* *:Drinks:
Абе то и аз от толкова може би и повече ми е бил включен TV-out, докато преди 2 седмици не изгоряха.....