Отново проблем с TV Tuner Aver TV Studio 303...
Здравейте. Вчера поставих тази тема но по непонятни причини днес липсва, затова я пиша на ново и се надявам този път да не бъде изтрита!
Тунера е Аver TV studio 303, с последни драйвери! ОС - WinXP Pro SP2. Работи идеално. Проблема ми е при запис с него в AVI формат. Ползвам кодеци DIVX 6.4 Pro и MPEG layer 3 за звука!
Записът става перфектен, но при гледане се появява едно изоставане на звука от картината, като след 10 минути, звука и картината се разминават абсолютно и нищо не се разбира! Явно имам проблем с Interleaving на видео материала при запис.
По време на запис се появява в system tray edin direct show filter - AVI MUX, като щракна на него за настройка е избрано - interleaving - none. Като го сменя и дам APPLY, приема новите настройки. Но при нов запис отново INterleaving е изключено.
Проверих и се окзаза, че AVI MUX e direct show филтър, който идва с директ X 9c i e нa Microsoft т.е. е вграден!
Въпросът ми е как да променя настройките на този direct show филтър че записания материал да се гледа нормално?Опитах всичко, пипах в регистрите и нищо!
Re: Отново проблем с TV Tuner Aver TV Studio 303...
Бях отговорил на предишният ти пост,но сега пак:
Имам същият ТВ-тунер и същата ОС.Нямам такива пробреми при запис,в какъвто и формат да избера да записвам.Винаги записва перфектно,не се появява такава иконка в трея(direct show filter  - AVI MUX).
Имам инсталирани следните кодеци:
GordianKnot.CodecPack.1.5(без DivX)
ffdshow-20040424(без аудио-филтъра)
Разбрах,че са ми напълно достатъчни.
Правя запис в AVI формат като използвам MPEG layer-3 за звук и XviD MPEG-4 codec за видео.
Дано тази информация ти е от полза.
p.s.Сега се сетих - случвало ми се е такова нещо(изоставане на звука),но се оказа,че е само при възпроизвеждането с някой от плеерите в компютъра(нещо беше станало с кодеците).Възможно е и при тебе да е същото,провери после записа не само с един плеер.
благодаря, ще проверя това :)
Zдравейте отново!
wiseacre благодаря изключително за съвета. Оказа се, че в GordianKnot.CodecPack има специален direct show филтър който извършва interleaving(muxer) при сваляне директно в AVI. Вграденият такъв във windows XP SP2 - AVI MUX не работи коректно и се оказа че не може да се настрои за моите цели!
След като иснатлирах този кодек пакет всичко заспа(пакета е направен точно за Capturing и Кодиране на видео съвместно с Gordian Knot rip pack).
Благоадаря отново!! :Drinks: