Здравейте. Вчера поставих тази тема но по непонятни причини днес липсва, затова я пиша на ново и се надявам този път да не бъде изтрита!
Тунера е Аver TV studio 303, с последни драйвери! ОС - WinXP Pro SP2. Работи идеално. Проблема ми е при запис с него в AVI формат. Ползвам кодеци DIVX 6.4 Pro и MPEG layer 3 за звука!
Записът става перфектен, но при гледане се появява едно изоставане на звука от картината, като след 10 минути, звука и картината се разминават абсолютно и нищо не се разбира! Явно имам проблем с Interleaving на видео материала при запис.
По време на запис се появява в system tray edin direct show filter - AVI MUX, като щракна на него за настройка е избрано - interleaving - none. Като го сменя и дам APPLY, приема новите настройки. Но при нов запис отново INterleaving е изключено.
Проверих и се окзаза, че AVI MUX e direct show филтър, който идва с директ X 9c i e нa Microsoft т.е. е вграден!
Въпросът ми е как да променя настройките на този direct show филтър че записания материал да се гледа нормално?Опитах всичко, пипах в регистрите и нищо!