Re: Видео картата изгасва
  За виста драйвърите започват от Радеон 9600!
  Аз съм с най-новият каталист. А ATI Radeon 9550 си е чист 9600-с 1 мой приятел ги сравнявах и забелязах, че процесорите са им едни и същи. Незнам защо така прави. Ще погледна за още по-нови. 
  Видео картата е хладна и отгоре и отдолу. Охлаждането и е ОК. Пробвал съм да я вадя(преди 2 месеца), но пак нещо не помогна. ATI Catalyst-а казва, че Display Driver-а спира да отговаря(stopped responding) и по някой път успява да го възстанови и отново да светне дисплея. Но повечето пъти не успява :( 
  Провери ли Омега драйвер за Виста ? 
имах проблеми с оригинални драйвери , и всичко тръгна като сложиш омега ( т.е - драйверана диска от картата не тръгна , веднага забодох омега драйвер и всичко тръгна ) 
  Hm... Нещо не видях за Виста-има за Win 2k/XP, 98/Me, който ако изтегля за XP не знам дали е безопасно. Ако тези ти работят прекрасно, тогава и аз ще ги изтегля.
  А когато се опитвам да го инсталирам ми казва следното нещо(!):

http://img354.imageshack.us/img354/5666/warningqs5.png
  Аз сега го инсталирах, но нещо не ми се показва контрол центъра, ATI Tray Tools не се стартира нещо, а и на игрите имам по малко к/с и не мога да контролирам светлината/ контраста в игрите. Защо е така? 
  Що не смениш на XP или най-добре си смени самата картата...
  Незнам-ще видя какво може. Ако ще сменя видеото, то засега може на 9600XT-надявам се даработи(поддържа се от ATI).
  От няколко дена и аз имам същия проблем със същата карта 9550. Като играя игри и по някое време изгасва. Възможо ли е това да се дължи на някакъв бацил. Преинсталирах няколко пъти драйверите, но няма полза. Картата не е овърклокната и въобще не заграва.

Доколкото знам ATI Catalyst-а, когато успешно възвърне екрана пак - пише, че някакъв драйвер е престанал да работи и е бил възстановен - като че ли е от драйвера, но ми се струва, че това НЕ е нормална рекация(да изгасва).
  Оказа се, че тъпия монитор е сдал багажа. В понеделник ще го карам на доктор.
  Не тъпият монитор е издал багажа - а видеото. Я ми кажи - направи следните неща и поиграй ЗДРАВО:
 Изтегли си Riva Tuner и клокни видеото до 310MHz Процесор и 220(440)MHz memory, но първо направи делителя да е 1 и после клокни. Поиграй и ми кажи дали се изключва.