Свистене при LCD монитор ?
От скоро имам 20" LCD ViewSonic VG2021m и от първия момент забелязах нещо странно. При включване на монитора почва да свисти като обикновен телевизор. Това продължава около 30-40 сек. след което спира. Всичко друго си е нормално, работи си съвсем коректно.
Това проблем ли е или е някаква характерна черта на модела ?
Zetle, поправих ти линка, беше некоректно зададен.
Re: Свистене при LCD монитор ?
Не е нормално, с всичко с което съм работил (нямам поглед върху ViewSonic), LG, HP, Dell, Acer,Sceptre и др. нямат подобно свистене, според мен ще сдава багажа, може да го почакаш или да вземеш мерки предварително и поне да кажеш на продавача/сервиза какви проблеми имаш.
Zetle, вероятно свисти трансформаторчето за лампата. А възрастта ти позволява да чуеш високата честота. :016:
Можеш да опиташ да се свържеш с продавачите и да чуеш друг такъв монитор, за да разбереш дали всички имат този проблем или само твоят е такъв. И после да си търсиш гаранцията. Но аз подозирам, че и другите ще са така. :oops:
Мерси за предположенията. Аз взех последния останал тъй че няма как да видя други на място, както и да го върна, защото няма да има с какво да го сменят в момента. А е факт че работи идеално.
Значи се примиряваш за момента, а след няколко години или ще престанеш да чуваш свистенето заради напредването на възрастта ти :yikes или ще смениш монитора с по-нов, защото той вече е остарял. :016:
Но може да идеш в магазина, да представиш монитора за рекламация и, тъй като не могат да го проверят/сменят, да ти върнат парите или да ти предложат друг модел/марка. :)
Млад съм още, и все си мисля че имам добър слух за сега. А не искам да го сменям, защото няма друг модел който да ме устройва, и за сега не мисля че е особен дефект, а в бъдеще ако стане нещо, има 3 години гаранция тъй че ще може да се подмени/ъпгрейдне.
Забелязах, че свистенето при включване важи само като е "изстинал" така да се каже. Тоест като не е работил известно време.