Съвет за видео карта ATI или Nvidia
Здравейте, четох доста из форума но ако може някой да помогне, защото доста се чудя каква карта да си взема.
В момента имам Radeon 9600 128 MB AGP. Доколкото разбрах и новата карта трябва да е AGP. Четох, че GF 7600 била добра но не ми се сменя ATI. Това, което си мисля, че добре решение би било Sappire x1600PRO 512 DDR2/AGP (цена от $148) или Sapphire X1600PRO 512 GDDR2 (нямама идея каква е разликата) на цена $ 128. Благодаря!
Re: Съвет за видео карта ATI или Nvidia
въпросните 1600Pro са точно 2 пъти по-бавни в доста неща от едно свястно 7600GS, което на всичкото отгоре струва и по-малко....
но изборът си е твой ;)
Благодаря! Това, което намирам за 7600 GS AGP е на 256 MB на XFX. Къде бих могъл да намеря "свястно" такова чудо?
свястно = с DDR3 памет и късметлийско ядро, които след овърклок да настигнат поне 1 клас карта нагоре (7800 примерно)
Това добре, ама съм много бос по въпроса за овърклок.
Това, което намирам, поне засега е следното:
1. GEFORCE 7600GS 256MB DDR2 VGA + DVI New!!!, AGP 8x, PV-T73K-UAL3, 128bit, S-Video на XFX, $136
2. 7600GS, AGP, GSA 7600GS -256M (DDRII), 256/128bit, HDTV 7 на Chaintech. $120
3. EN7600GSSILENT, HTD, 512M на Asus, $146
Ти коя би препоръчал?
silent не, защото това означава да няма активно охлаждане (вентилатор) и може да започне да прегрява
другите две са с DDR2, което ще се отрази на производителността, а възможният о/с ще е мнооого по-слаб от DDR3-варианта. недей избързва, а се поразтършувай за DDR3 карта
Май намерих това което препоръчваш :) MP 7600GS 256 DDR3 ZALMAN. Какво ще кажеш? Извинявай за досаждането!
ако е AGP - това е твоята карта :)
Май радостта ми беше прибързана. Картата е PCI :( май ще си остана на ATI - X1650PRO 256 MB DDR3 -$138 като че ли е компромиса.
@FearMe - благодаря за отделеното време!
Цитат:
Първоначално публикувано от lyucil
Май радостта ми беше прибързана. Картата е PCI :( май ще си остана на ATI - X1650PRO 256 MB DDR3 -$138 като че ли е компромиса.
@FearMe - благодаря за отделеното време!
Атито въобще не е бавна , по скорост е колкото 7600GS (дефакто 1650Pro е бившото 1600XT)
Благодаря за мненията, но като лаик в областта вече почнах да се обърквам. Wiseacre - благодаря за линка но цената на GF7600 е почти двойната спрямо X1650PRO. От друга страна, попаднах на сайт където има сравнения на карти. Ето линк http://www23.tomshardware.com/graphi...=589&chart=197. От това което виждам GF наистина е по-бърза. Май си оставам в първоначално положение (разкрачено).
Ако ползваш nVIDIA, след това можеш да си сложиш и декодера nVIDIA PureDigital, който доста подобрява качеството на видеото, особено ако е с лошо качество.
Цитат:
Първоначално публикувано от fanta orange
намирам че нещо доста си преувеличил ,я си пооправи мерника моля ти се.
Това че си фен на nVidia не ти дава правото да правиш недоказани изявления.
Във интерес на истината не е лъжа , 7600GS с DDR3 в някои игри е точно 2 пъти по-бърза от X1600pro.Не го казвам заради идеята да трупам постове, минал съм и през двете карти и честно казано с удоволствие смених Атито за nVidia и въобще не съжалявам.Виж ако ще сравняваме с 1600XT или 1650Pro (което е една и съща карта с две имена) тогава са еднакви с лек превес на АТИ. Лично за мен видеото няма марка , искам за определени пари да имам най-доброто :)
Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
Ако ползваш nVIDIA, след това можеш да си сложиш и декодера nVIDIA PureDigital, който доста подобрява качеството на видеото, особено ако е с лошо качество.
Румба от 1 седмица се боря с прословутия PureVideo и не мога да го подкарам и това си е. Виж при АТИ нещата ставаха доста по-лесно , слагаш AVIVO кодека и приключват проблемите с HDTV филмите (става въпрос за .H264 кодека, не .Х264)