Накъсване и пращене на звука при смяна на видеокарта NVIDIA ?
Здравейте имам един специфичен проблем, предполагам с видеокартата макар, че в звука е проблема.
Изгоря ми картата NVIDIA NX 5700 AGP/256МБ в гаранция. Доставчика я замени, обаче тъй като е AGP т.е. стара, доста почаках докато ми намерят аналогична с 256MB от същия производител (Galaxy). Накрая ми писна да чакам и ми сложиха NVIDIA NX6600 128МБ, но с DDR3 (уж за компенсация). Обаче при повечето игри се получава накъсване на звука та даже и пращене, на някой даже звука съвсем изчезва. На всичкото отгоре проблема е особено осезателен на разни "леки" аркейд игрички (?), които даже по-често "цъкам" за релакс като ми писне да бачкам. Някой път като спра да скролирам (или местя нещо си там в зависимост от играта) звука се оправя, все едно процесора не смогва да обработва информацията, но с видеото няма проблеми. Викам си, то явно не е само до смяна на драйверите с най-нови, ами виндовса (XP) се е прецакал, като преинсталирам нещата ще се оправят. Да, ама не - пак същата "картинка". Другите ТТ-данни са: дъно на GIGABYTE, Pentium 4/3Ghz, 1Gb RAM. Дали някой може да ми помогне.
П.С. Някой да не учуди, че NX6600 е стара, просто проблема ми е от доста време.
Re: Накъсване и пращене на звука при смяна на видеокарта NVIDIA ?
пробва ли с други драйвери
как се като температура
нещо клоква ли си ?
последния път като ми даваше подобен ефект бе от клок и от лошо охлаждане
Тази карта е със серизони 4естоти ( 500 /1000 ) и има нужда от добро фан4е
Пробвал съм само с драйвери на NVIDIA. Не съм я клоквал. Но виж вентилатора на картата ми се вижда мижав. Като почне да накъсва ще погледна температурата на картата каква е.
А между другото клокването може ли да е хардуерно, т.е. моите доставчици лееееко да са я пипнали и аз да бера само ядове и къде да погледна?
Хм, май не е температурата. не се дига много -не-повече от 50*.
А как изгоря старата карта? Може това да е дало отражение и на звуковата
И аз това съм си мислил, ама как да се провери? Тя звуковата карта е на дъното: Realtek AC'97 Audio. Ама пък звука в останалите приложения си е наред: филми-милми, MP3-ки и т.н.
Ааа, видеото изгоря доста тривиално - недобър контакт с радиатора и....
Проблема го отстраних по Сталински: "Нет карта нет проблема" . Намерих си една NVIDIA FX5700 256Mb/128bit и звука "заспа". Така, че проблема е бил във картата. Е има една малка вероятност да е някакво "недолюбване" в комбинацията от хардуер, щото и такива проблеми съм се сблъсквал навремето, макар, че стваше въпрос за мишка (мишка Logitech в комбинация от дъно на Chaintech и то бяха определени модели и в някой моменти виндовса умираше).