Здравейте, интересува ме ще вървят ли HDTV филми на следната машина:
CELERON 2,4Ghz , RAM 1Gb , video- ATI RADEON SAPHIRE 9550., дъно ELITGROUP 848P-A Deluxe.
Благодаря предварително!!!
Здравейте, интересува ме ще вървят ли HDTV филми на следната машина:
CELERON 2,4Ghz , RAM 1Gb , video- ATI RADEON SAPHIRE 9550., дъно ELITGROUP 848P-A Deluxe.
Благодаря предварително!!!
1080p (full-HD) не! в офиса имаме машина с такъв процесор, беше по-бавен и от athlon 1.4GHz. съмнявам се, че ще подкара дори и 720p. видеото няма да помогне много, за справка старата ми radeon9600 заедно със athlon64@2.2GHz също насичаха леко на 1080p
HD видеоматериал при по-слаб процесор, се подкарва с помощта на видеокарти, които поддържат т.н. хардуерно ускорение на правилно рипнати HD филми. Има много материали, които показват, кои модели видеокарти имат подобна опция. По-старите модели разбира се, че нямат.
Всички ATI видеокарти от X1300 или X1600 серията (не се сещам точно) и нагоре, подържат HD видео ускорение. Друг е въпроса ,че с АВИВО кодека който уж е за това успехите ми бяха доста нищожни когато не ми стигаше процесорна мощ.
Като се замисля , май и при nVidia имаше един платен декодер PureVideo който също уж декодирал с помоща на видеокартата.
ако не ме лъже паметта, това pure video е не само декодер, а приложение, което е с един от най-гнусните интерфейси, които съм виждал през живота си