Здравейте, колебая се между два 24'' монитора Benq - BL2400PT (http://www.benq.com/products/product...tag=2&ptag=197) и VW2420H (http://www.benq.com/products/product...tag=2&ptag=197). Двата са подобни, с изключение на това, че първият има възможност за въртене и нагласяне на височина, а вторият - не. Отделно, VM2420H има HDMI порт, а BL2400PT - display port.

Не искам да се лишавам от възможностите за нагласяне, а видео-картата на компютъра ще е свързана с DVI-входа постоянно и ще ми трябва и HDMI. Затова искам да попитам, някой ако е ползвал, може ли да ми каже, дали някой от наличните на пазара пасивни адаптери от HDMI към DP наистина конвертират сигнала, а не просто да са удобни за вкарване в пиновете, без съвместимост на сигналите?

Идеята ми е да си взема BL2400PT и да използвам адаптер от HDMI входящ сигнал от външно устройство (в допълнение към компютъра) към DP на монитора. Възможно ли е? Някой ползвал ли е досега?

Питам, защото HDMI и DP сигналите са различни като технология и не знам, дали при HDMI входен сигнал ще се конверира в DP. Мерси предварително на всички