Как да свържа втори монитор към РС-то?
Здравейте. Компютъра ми е с това дъно ASRock ALiveNF7G-FullHD - http://www.asrock.com/mb/overview.bg...-FullHD%20R3.0 . Понеже искам да сложа втори монитор реших да сложа още една видео-карта. Избрах EN210 SILENT/DI/512MD2(LP) - http://www.asus.com/Graphics_Cards/N...ENTDI512MD2LP/ .
Инсталирах новата видео-карта, но сега излиза само тя и видео-картата която е на дъното не подава сигнал към втория монитор.
Като кликна с десен бутон на мишката върху десктопа -> свойства -> настройки -> на "дисплей" се показва само новата видео-карта.
Как да направя настройките за да "виждам" и видео-картата която е на дъното за да мога да приплъзвам прозорци от единия монитор към другия?
Сигурно проблема е елементарен и ще помоля знаещите да помогнат...
Re:Как да свържа втори монитор към РС-то?
Провери си в БИОС-а дали въобще може вградената и новата карта да работят заедно. В 90% от случаите като се сложи външна се изключва вътрешната. Ако новата ти видео карта има два изхода ползвай тях.
Не знам точно къде да видя в BIOS-a дали позволява да работят заедно.
На новата видео карта ползвам единия изход HDMI->HDMI на телевизора. Така, че мога да ползвам VGA конектора към монитора, но не става направо. Явно иска някаква настройка...
От драйверите на видео картата вече можеш да си пуснеш двата монитора. За съжаление от доста години не ползвам карти на nVidia и не мога да ти дам много инфо в кои настройки да пипнеш но предполагам в контрол панела на видео картата имаш нещо за Multi Displays от където да си направиш настройките.
Ако си с Win 7, трябва чипа на картите да е еднакъв. Или достатъчно минимална разлика, така че да може с един и същи драйвер да се обслужват е двете карти. Непременно трябва да е с един драйвер, иначе на става (така поне го прочетох и разбрах скоро, когато се занимавах със сходни неща, даже на места пишеше, че и при Виста било така или почти така).
Цитат:
Първоначално публикувано от MitkoS
Ако си с Win 7, трябва чипа на картите да е еднакъв. Или достатъчно минимална разлика, така че да може с един и същи драйвер да се обслужват е двете карти. Непременно трябва да е с един драйвер, иначе на става (така поне го прочетох и разбрах скоро, когато се занимавах със сходни неща, даже на места пишеше, че и при Виста било така или почти така).
C ХР съм и ми направи впечатление, че на кутията на видео-картата пише "WINDOWS 7 Ready!!" ---> на третата снимка долу в ляво се вижда и на този линк който дадох горе http://www.asus.com/Graphics_Cards/N...ENTDI512MD2LP/
Питах един приятел и той ми каза, че нямало значение ОS...
Иначе това "Непременно трябва да е с един драйвер, иначе не става (така поне го прочетох и разбрах" и аз го прочетох някъде преди да отворя темата....
Благодаря на всички които се включиха в темата.
Доста го ръчках компа и в крайна сметка нещата се получиха, но и аз самия не разбрах точно кое действие даде резултат...