Sound Blaster Audigy 2 OEM
Както ти казваш, без ония "простотии" почти няма разлика на нормални колонки(твоите сигурно не са лоши), мене лично тези "простотии" най ме редват.
ТЕСТ1: Запиши нещо аналогово през Cmediata, после цифрово (примерно свали WAV от аудио CD аналогово и цифрово, сравни двата WAV-a, повтори тази процедура с Live-a...)
ТЕСТ2: Бих ти качил някъде едно АУДИО CD специално за тестване (но ме мързи [:)]) - това отпада.
TЕСТ3: Пусни си Baldur's Gate, Unreal Tournament(с EAX пач-а), надуй колонките до дупка и ще разбереш къде е "небето" [:)], повтори с Cmedia-ta за "земята"
TЕСТ4: Слушане на MP3 - MP3ките звучат еднакво гадно навсякъде.
TЕСТ5: Игра на Unreal 2 - с Audigy 2 и 6.1 след което всички други карти и колонки се изхвърлят (деца не правете това в къщи) [:)][:)][:)]
---------------------
BTW: Papesha доколкото знам повечето псевдо-специалисти работят с EXTIGY. Какво разбираш ти под професионална карта!? Тези нямат небходимото количество вход/изходи за да минат изобщо за такава? Да не си звукозаписно студио да работип с такава, за монтажи и подобни изобщо не е необходима...
Винаги като започваш да правиш нещо променяш ли специалните ефекти?
Сигурно ако играеш quake 2 веднага пускаш games->quake 2???
По точки 1 и 3 съм 100% съгласен :) тука си заслужава да дадеш 6 пъти повече пари за live!
Това за Ънреал 2 не го разбрах можеш ли да поясниш?
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Adrian
Винаги като започваш да правиш нещо променяш ли специалните ефекти?
Сигурно ако играеш quake 2 веднага пускаш games->quake 2???
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
ДА! Ефектите ги променям и резетвам непрекъснато.
(иначе точно това съм го правил единствено за StarCraft, там си струва), Всичко ново си има просто една цъканка за EAX и само си го разпознава.
И винаги като слушам MP3 или AudioCD пускам някой ефект, най-често еквалайзер. (затова не ползвам и WinAMP [:)]), той не може да ги ползва - посредствен player какво да кажа.
Ако не ги ползвам, за какво съм дал толкова пари [:)].
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">ДА! Ефектите ги променям и резетвам непрекъснато.
(иначе точно това съм го правил единствено за StarCraft, там си струва), Всичко ново си има просто една цъканка за EAX и само си го разпознава.
И винаги като слушам MP3 или AudioCD пускам някой ефект, най-често еквалайзер. (затова не ползвам и WinAMP [:)]), той не може да ги ползва - посредствен player какво да кажа.
Ако не ги ползвам, за какво съм дал толкова пари [:)].
Не видях обеснението за Ънреал2...
Това беше майтап, не го схвана. Намекнах че който го играл с подходящия хардуер после му се струва всичко друго боклук.
ахха ясно
съгласен съм с това
Наистина под някои игрите хубавата карта и що-годе свестните тонколонки имат страхотен ефект. Мой приятел в началото на лятото почти насила ми продаде едни Creative Inspire 5300 5.1 и Audigy, а сега съм безкрайно доволен. Особено при игри от типа на UT2003 със включен ЕАХ2... имаш чувството че когато стреляш гилзите наистина падат по пода и т.н.т.... стига да нямаш комшии, които да ти тропат на стената :))
това не означава разбира се че една С-Медиа няма да свири МР3-ки , или да можеш да играеш каквото и да е на нея, обаче който съм докарал в нас да му се изфукам с картата и колонките когато ги взех е оставал възхитен ...
basi s kwi bezumni sporowe se zanimawate ... ima hora koito biha dali pari za audigy, ima i takiwa na koito ushite sa im na zadnika i po-dobre da gi izqdat tiq pari ... twa sa gluposti !
Q po-dobre kajete zashto kato pusna eax supporta na nowite jitki i frame rate mi pada baq drastichno - primer Unreal2 ot 60~80 pada na 25~35 kato wklyucha eax :(((
ako imate ideq kak da se ottarwa ot twa dosadno problemche plz dajte mnenie nasam[:-alien]
Много тъп спор се води за това коя карта е по-най. Всяка си има своите плюсове и минуси.Аз също съм маниак на Creative и съм пръснал доста пари за тяхни продукти.Ето и малко факти за моя избор на Креативки продукт.
1.Wavetable sintesis - миди таблица с възможност за качване на миди инструменти звучащи не лошо ( е не е като на професионална карта но звученето е прилично особенно като намериш подходящият sound font)
2.ЕАХ - мисля че е по-добре да се ползват продукти от създателя на ЕАХ отколкото копирани имитации с съмнителна производителност.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by tombi
Q po-dobre kajete zashto kato pusna eax supporta na nowite jitki i frame rate mi pada baq drastichno - primer Unreal2 ot 60~80 pada na 25~35 kato wklyucha eax :(((
ako imate ideq kak da se ottarwa ot twa dosadno problemche plz dajte mnenie nasam[:-alien]
kakva ti e Audio kartata?
Kartata mi e sb audigy, kompa - t-bred 1700@2100+, 768mb kingston cl2 333mhz, asus geforce4 ti4200@315/685, 5.1 koloni ot creative bez analogowi
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by tombi
Kartata mi e sb audigy, kompa - t-bred 1700@2100+, 768mb kingston cl2 333mhz, asus geforce4 ti4200@315/685, 5.1 koloni ot creative bez analogowi
Само два въпроса имам, какво значи "creative bez analogowi" и тия 685 мхз, на паметта на видото си, от къде ги измисли ...
ХАХА без аналогови ... бла бла
глупости съм писал ... трябваше да е "без декодер", но после ресхих просто аналогови да напиша,
а що се отнася до видеото .. :) - купи си ASUS v8420 SS (Super Speed)и ще получиш GF4 TI4200 със стандартни честоти - 275/550 ... картата тръгва и на 705 на паметта но има артефакти и блокира компа след известно време ... ето ти и 2 screen shot-a .... не че тва доказва нещо, ако се сещаш за нещо което по-достоверно би доказало честотите - кажи, ще се радвам да ти отворя очите ;-)
http://grubia.hit.bg/ss1.jpg
http://grubia.hit.bg/ss2.jpg
Е аз пак не разбрах, какво значи "без декодер" или "bez analogowi"
Иначе за картата може :) макар, че пак ми се вижда бая, ама щом въврви със здраве да си я ползваш :)))
bez dekoder znachi che ne sa digital kolonite i ne poluchawat signala prez spdif