Dell Optiplex gx280 - Добавяне на видео карта
Здравейте,
Имам една десктоп машина - Dell Optiplex gx280 (Small mini tower), на която искам да сложа външна видео карта и съответно да го ползвам за media player към телевизора. Целта ми е да мога да пусна blu-ray евентуално по hdmi на tv-то.
Машинката е със следните параметри:
2G Ram 533Mhz
Intel 915G
PSU: 170W, 250W(пикова)
CPU: Inte Pentium 4D (3Ghz)
Slots: PCI/PCI-E
Въпроса ми е следния, възможно ли е да купя някаква (горе-долу нискобюджетна) видео карта, която да става за плейване на медия (вкл. и блурей) и същевременно да мога да я захраня без да сменям захранването ? Ако може да споделите мнение и някакви конкретни модели ще съм благодарен :)
На машината няма да се играят никакви игри и единственото и предназначение ще е медиа плейване.
Поздрави
Re:Dell Optiplex gx280 - Добавяне на видео карта
погледни спецификациите му , да не се окаже че познава само определен тип карти и то на дел.
Имах подобен случай наскоро и бях с една карта вътрешно.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
погледни спецификациите му , да не се окаже че познава само определен тип карти и то на дел.
Имах подобен случай наскоро и бях с една карта вътрешно.
Да и аз четох за подобни случаи, но специално за този модел не би трябвало, тъй като докато рових из нета попаднах на доста хора, които са си слагали външни карти. В случая, въпроса ми е по-скоро ориентиран към проблема със захранването (ниската мощност) :)
От това което прочетох излиза, че повечето видео карти им слагат много завишени изисквания за захранване в spec-а. Предполагам, че някой с повечко практически опит може да даде съвет, какво би тръгнало (ако има такова) на тези ватове.
Логичният въпрос е тези 280 вата пикова мощност ли са или постоянна ? Ако е пикова, то тогава едва ли захранването е повече от 200 вата и избора на видео карта се ограничава много.
Всъщност се оказа, че модела е Small Mini Tower, като сега го отворих и на една от лепенките на захранването пишеше 170W, което направо ме отчая ...
В такъв случай, ако може да добавим и някакво евтино захранване към препоръката ?
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
Логичният въпрос е тези 280 вата пикова мощност ли са или постоянна ? Ако е пикова, то тогава едва ли захранването е повече от 200 вата и избора на видео карта се ограничава много.
Сега като погледнах отново спековете, на Small Mini Tower му дават 250W, което вероятно е пиковата имайки предвид 170-те вата които пише на лепенката :(