-
Problemi..... Pomognete!
Здравейте всички!
Тежки облаци се струпаха над моята сестима. Моля ви да дадете акъл по 2 проблема:
Първият е, че след инсталирането на драйверите видеокартата ми Creative TNT 16 MB, сама конфигурира още един монитор - Default Monitor, освен нормалния Proview 15' Plug'n'Play. Ако махна и двата от Safe mode, при рестарта Win инсталира само Default Monitor, за който всички тестери ми казват, че не е Plug'n'Play и DDC compliant. Нещо май не е наред, защото съм сигурен, че и монитора, и картата са compliant. Пробвах драйверите и от сайта на Creative, и от сайта на Nvidia - същата работа. Не знам дали има връзка, но започнаха да се появяват съобщения за грешка "This program has performed..." с проблем в модула MSVCRT.DLL
Clean install не помогна, конфликти по системата уж няма... Самата карта работи страхотно.
И второто, за което искам да питам - мога ли да пусна скапаното си дъно Intel 440LX на 100Мхц? Четох за един номер с изолиране на крачета на Celeron-a на Slot1. Доколкото знам, чипът LX не поддържа 100 Мхц и ме е страх да не го изгоря...
Много мерси на всички и да са живи и здрави Гошовците, Жоровците и т.н.!
Stan
Celeron 300A Mhz
TM-P2EXAT, Intel 440 LX - 66 Mhz FSB
160 MB SDRAM PC133
Creative TNT 16 MB AGP
Creative Vibra 128 CT4816 PCI
Proview 15'
Win 98SE
-
Problemi..... Pomognete!
Здрасти!
Опитай директно да смениш монитора от Display Properties/Settings/Advanced/Monitor с истинския такъв. Ако нямаш драйверите, сложи някой друг - например LG 1505s, Proview работи чудесно с тези драйвери, пробвал съм.
Колкото до стоте MHz, не става - това с изолирането на крачетата е за повишаване на напрежението при овърклокинг, не за честотата.
-
Problemi..... Pomognete!
За по важния ти проблем незнам,но когато системата дава грешки в динамични библиотеки KERNEL.DLL or MSVCRT.DLL теобикновенно се дължат на грешли в Л2 кеша,които се получават или от клокване или прегряване-ти сам може да си намериш необх.софтуер за тая цел-при мен и клокнат процесор грешките за 1 час са около 3,като поне на 20 една е що годе кофти...
-
Problemi..... Pomognete!
Здрасти
За първия проблем решението е просто
Значи слагаш монитора на plug and play след което променияш настройката за монитор от
General monitor timeing на
Discreate monitor timeing
restartirash i slagash drivera na proview за твоя монитор можеш да си свалиш такъв от саита на proview.
Ако не стане от първия път пробваи да разместиш
General monitor timeing на
Discreate monitor timeing и обратно с рестарт
на windowsa.
-
Problemi..... Pomognete!
Ei mersi na vsichki, opravi se rabotata!
-
Problemi..... Pomognete!
Значи, до колкото знам Intel LX чипсета бачка само до 88mhz, а множителя достига до 4-4.5 на тази честота на шината. (88x4=352) Споко, няма как да изгориш процесора, защото Intel 440 сериите са направени така, че като пуснеш процесора на по-голяма честота на шината и по-голям множител от обичайния, просто РС-то забива:).
Martin 'The_UFO' Dimitrov
theufobg@yahoo.com
http://www.theoffspring.hit.bg
http://www.theufo.net
ICQ#94565641
-
Problemi..... Pomognete!
Хей The_UFO, това пак ли го прочете в някой елитен български компютърен вестник? Само няколко въпроса имам към теб (надявам се пазиш вестника):
- дали шината не беше 83MHz?
- дали ASUS нямаха LX платка с поддръжка на 100MHz шина?
- дали при пускане на по-голяма честота забиването се дължи на чипсета?
- дали чипсетът може да определи множителя на Intel процесор?
- дали няма да мога да пусна Coppermine процесор на шина 83MHz с множител 8.5, примерно Celeron/566 на LX дъно?
Извинявай, но на три реда имаш пет неверни твърдения, при това продължаваш да се чувстваш длъжен да даваш съвети!
Би ли обяснил по-подробно как ще успееш да промениш множителя на Celeron/P-II/III процесор, защото предполагам това живо интересува целия овърклокърски свят?
Променено от Valeri на 31/05/2001 11:01:02
-
Problemi..... Pomognete!
Между другото съм виждал P2 233 с отключен множител.....
-
Problemi..... Pomognete!
Ей, извънземни... :) Знаеш, че имам Celeron и не си ми казал как да си отключа множителя. И това ми било съсед. Пу!
Kiril 'Dreamer' Georgiev
Co-Owner, Webmaster & Editor, Savage News Int.
http://www.savagenews.com
dreamer@savagenews.com
ICQ #46233045
-
Problemi..... Pomognete!
Първите Pentium-II/233, много малка серия Pentium-II/266, както и също много малка серия Celeron/266 бяха с отключен множител, това е вярно. Такива процесори още тогава се намираха трудно. Поради това го смятам по-скоро за изключение, отколкото за правило.
-
Problemi..... Pomognete!
АЗ съшто съм с Celeron.При какъвто и овърклок и какъвто и множител да му сложа се едно и знае.
Променено от Stinky на 02/06/2001 11:53:26
-
Problemi..... Pomognete!
Браво VALERI ти направо на направи head-шот.
Резулат: UFO : Valari 1:1
Двубоят продължава!?!