Проблем с GeForce GT520m и Blu-ray 3D
Здравейте колеги! Имам лаптоп Acer Aspire 5742zg с nvidia GT520m/Intel HD graphics видео карти с nvidia Optimus. Опитах какво ли не и не мога да пусна от него Blu-ray 3D на телевизор Sony EX720. В сайта на nvidia пише, че тази видеокарта поддържа Blu-ray 3D, но по никакъв начин не мога да го подкарам на Тв-то. Ползвам TMT5 и Power DVD, но като пусна филма си тръгва но телевизора не отчита 3D сигнал. Инсталирал съм най-новите драйвъри,
Някой има ли идея къде може да е проблема и дали изобщо тази видеокарта поддържа Blu-ray 3D?
Re:Проблем с GeForce GT520m и Blu-ray 3D
А на лаптопа вижда ли се 3д? Изтегли и си пусни нещо, което не е блу-рей, примерно някой филм с ляв и десен канал и го пусни със stereoscopic player и виж дали става нещо.
SBS филми си вървят без проблем, но аз искам да пусна Blu-ray 3D, тъй като на този телевизор при SBS филмите има доста crosstalk и е много гадно , а при Blu-ray 3D-то било доста по добре!
блурай плеера на компа ли ти е и HDMI кабела ти версия 1.4, 3D рейди ли е ?
Колега Lion4o, която и да е видео карта, поддържаща Blu-ray 3D, сама по себе си е безполезна за възпроизвеждане на картина в стереоскопично 3D, без наличието на 3D контролер. Без него не можеш да активираш стереоскопичният 3D режим в контролният панел на картата.
При картите на nVidia, драйверите за него са в комплект с драйверите за картата и поддръжката на многоканален звук, но без открит хардуер, просто не се инсталират.
Накратко, за да решиш проблема си имаш два варианта:
Първият - да си намериш 3D контролер. Това е същата джаджа IR Emitter от 3D Vision комплекта на NVidia.
Вторият - да излъжеш картата с емулатор на въпросният емитер.
Аз лично не знам да има работещ такъв, но това не значи че няма.
С право би казал, че щом имаш 3D телевизор със съответните очила за него, очилата от 3D Vision комплекта не са ти нужни. Да, но nVidia това не ги вълнува.
Само очила ще ти продадат, но само емитер - не! :)
Цитат:
Първоначално публикувано от raziel66
Колега Lion4o, която и да е видео карта, поддържаща Blu-ray 3D, сама по себе си е безполезна за възпроизвеждане на картина в стереоскопично 3D, без наличието на 3D контролер. Без него не можеш да активираш стереоскопичният 3D режим в контролният панел на картата.
При картите на nVidia, драйверите за него са в комплект с драйверите за картата и поддръжката на многоканален звук, но без открит хардуер, просто не се инсталират.
Накратко, за да решиш проблема си имаш два варианта:
Първият - да си намериш 3D контролер. Това е същата джаджа IR Emitter от 3D Vision комплекта на NVidia.
Вторият - да излъжеш картата с емулатор на въпросният емитер.
Аз лично не знам да има работещ такъв, но това не значи че няма.
С право би казал, че щом имаш 3D телевизор със съответните очила за него, очилата от 3D Vision комплекта не са ти нужни. Да, но nVidia това не ги вълнува.
Само очила ще ти продадат, но само емитер - не! :)
Мерси много колега!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331476366[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от GMIR
блурай плеера на компа ли ти е и HDMI кабела ти версия 1.4, 3D рейди ли е ?
Да кабела е 1.4А
Колегата явно е решил проблема, щом не се е включвал от последния си пост. И аз имах ядове с GT330М, докато си пусна Blu-ray 3D. Всичко се оправи, след като си сложих последните драйвъри от сайта на nVidia, бутнах кабел HDMI 1.4 и от настройките на TMT5 за 3D в General Settings зададох изрично да открива автоматично 3D и винаги да го пуска (първата отметка в списъка), след което в Viewing Environment давам отметка на първата опция в списъка, която зависи от открития хардуеър, но би трябвало да е NVIDIA 3D Vision Ready Display. Ето и линкове от сайта на ArcSoft TMT5:
http://www.arcsoft.com/totalmedia-th...vironment.html
http://www.arcsoft.com/topics/media-...o-play-3d.html
Цитат:
Първоначално публикувано от vasettoo
Колегата явно е решил проблема, щом не се е включвал от последния си пост. И аз имах ядове с GT330М, докато си пусна Blu-ray 3D. Всичко се оправи, след като си сложих последните драйвъри от сайта на nVidia, бутнах кабел HDMI 1.4 и от настройките на TMT5 за 3D в General Settings зададох изрично да открива автоматично 3D и винаги да го пуска (първата отметка в списъка), след което в Viewing Environment давам отметка на първата опция в списъка, която зависи от открития хардуеър, но би трябвало да е NVIDIA 3D Vision Ready Display. Ето и линкове от сайта на ArcSoft TMT5:
http://www.arcsoft.com/totalmedia-th...vironment.html http://www.arcsoft.com/topics/media-...o-play-3d.html
Мерси за отговора колега.
Така и не успях да го пусна това Blu-ray 3D. Правя всичко описано, но на Viewing Environment нямам NVIDIA 3D Vision Ready Display, а Intel S3D Display. Стигнах до извода, че явно GT520m не поддържа Blu-ray 3D.
А колега твоят лаптоп с Nvidia Optimus ли е?
Моята карта не поддържа Optimus - предишното поколение е, което се казваше Hybrid или нещо от сорта. Мисля, че това се въвежда в 4-та серия на мобилните GPU-та.
Според мен имаш проблем с настройките на видео адаптера - виж в BIOS настройката за видеото да е Discrete, а не Switchable. Основният проблем е, че хардуера за тоя Optimus не работи правилно с така инсталирания драйвер на nVidia.
Някаква идея, дали лаптоп с видеокарта Geforce 410М ще подкара blu-ray 3D?
Да, стига да ползваш подходящ софтуер.
Цитат:
Първоначално публикувано от Людмил
Да, стига да ползваш подходящ софтуер.
....и той е?
Цитат:
Първоначално публикувано от streetfight
Някаква идея, дали лаптоп с видеокарта Geforce 410М ще подкара blu-ray 3D?
Ако лаптопа е с Nvidia Optimus няма да стане!
Картата присъства в списъка с поддържаните от nVidia за Blu-ray 3D с драйвъри над 260-та серия:
http://www.nvidia.com/object/3d-visi...uirements.html
Не би трябвало да имаш проблем със съответния софтуерен плеър за възпроизвеждане - ArcSoft TMT5 или Cyberlink PowerDVD 12. Трябва да спазиш изискванията за инсталиране и активиране на драйвъра за видео картата ти.