Каква видеокарта да избера?
Здравейте,
изгоря ми старата видеокарта,която бе модел GF 7900GS 256MB DDR3 на Chaintech.Дъното ми е GIGABYTE EP35-DS3.Процесорът ми е Intel Core 2 Duo E8200 (6M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz,Box).
Искам да си купя някаква нова видеокарта,която да става за съвременните игри,като изискванията ми са горе-долу следните:
1.Да е напълно съвместима с настоящия ми компютър и дъно!
2.Да има HDMI изход,през който да мога да си изкарам сигнал на телевизора за игрите и филмите!
3.Да е с със сравнително добро охлаждане и качество,за да не и се случи същото каквото стана и със старата карта!
4.Да е на цена до 80-90 лв.
Та се чудя възможно ли е да се удовлетворят всичките ми условия едновременно и ще съм благодарен,ако давате директни линкове с предложения.
Ако трябва да съм искрен,не държа чак толкова на компа да вървят последните игри,но да е с що-годе задоволителна видеокарта в това отношение!Затова предлагайте и варианти,при които няма да вървят оптимално последните игри,но горе-долу да стават!
Предварително благодаря на всички включили се!
Отговор: Каква видеокарта да избера?
ATI 6570 за около 95, че поне са има някакъв смисъл от нея
ако ти е много - nVidia GT610 за 75, но е пълна пръчка
ако си склонен да се разделиш с мааалко повече, тогава изборът ти трябва да е ATI 6670 за 110, която поне може да се каже, че лекичко минава покрай геймърска карта, макар че трябва да ти е ясно и сега, че за тези пари взимаш просто видеокарта, а не геймърска видеокарта
не си казал на каква резолюция играеш, но за горните може да се каже, че на 1024*768 не би трябвало да имаш особени трудности да подкараш много заглавия на минимални докъм средни настройки... :)
Да разбирам ли,че старата ми видеокарта е била доста добра и в момента не мога да намеря нещо малко по-добро за около 90 лв?
Била е добра преди 5 и повече години.
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
Била е добра преди 5 и повече години.
Но в момента няма по-добро от нея за около 90 лв,така ли?
За тази цена ще получиш подобна производителност и ужасно евтина изработка което е присъщо за този ценови клас видеокарти. Нямам статистика как се представят новите карти спрямо твоята ...можеш да питаш гуугъл за някой vga charts.
наскоро 5770 се продаваше за 100лв
за секунди я купиха. Това ти трябва.
Асуса беше 130 лв. което е 50 лв. над бюджета на човека а и я купиха. Но наистина беше оферта.
Имаше и една 4850 за 80 лв. но и нея купиха.
кой говори за твоите карти ?
казах че имаше точно за 100лв 5770
Мой карти няма в раздела но така или иначе какво е имало няма значение.
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
ATI 6570 за около 95, че поне са има някакъв смисъл от нея.
ако си склонен да се разделиш с мааалко повече, тогава изборът ти трябва да е ATI 6670 за 110
Тази втората (6670) от къде да я намеря на тази цена? От Бургас съм!
250 нали се сещате, че иска ток, а ние не знаем с какво (noname 300W :)) ) е atsragon ;)
въх, то в бургас било голяма брадва, бе!
имаш избор:
1. GB R667D3-1GI /HD6670/1GB DDR3 - основна страница. + доставка с куриер, което, по мои груби сметки, ще дойде малко по-евтино от:
2. Компютърен Център Бургас ООД. - Добре Дошли , но си я взимаш на място
Mда,тази ще е !
Само се чудя марката има ли значение-Saphire или Gigabyte?
Захранването по спомен е вградено с кутията Foxcon,май беше Fortron 400W.
Достатъчно ли е?
ГБ е по-оферта от Сапфира.
• Core Clock 800 MHz
• Memory Clock 1600 MHz
пс. Истинска разлика има при модела с GD5 но и цената е 138 лв.