Отговор: Въпрос за видео карта
а това дето го четеш, задаваш ли му да ти мята долби дътъсъ, мътъсъ?.. Или просто си го оставяш да си чете ей така, както то си е решило? Не е лошо да обясниш, какво четеш, с какъв плеър и така на татък.
Ползвам бс плеар и от аудио настроиките си избирам шест каналния звук.После си търся във аудио настроиките да има някаде нещо за повече колони но уви.Дори и на теста за колони си пише само стерео и няма друга опция.Със win 7 съм.
а от аудио кодеците ? По-спомени (не ползвам уиндоус вече над година) бс плеъра ползваше външни кодеци. Така, че ако си инсталирал някой мега,гига,ултра кодек пак ...виж там за настройки.
Цитат:
Първоначално публикувано от
sasho1bs
Имам радеон 5770 вече от близо три години но вече ми се налага да ползвал dolby digital и dts звук през нея и точно там е проблема.Знам че картата подържа много канално аудио но при мен звука които излиза от hdmi е стерео.Инсталирах и някакви аудио драивъри за нея но резултат никакъв.Излисва ми мах аудио чанел 2.Някой да има идея какъв е по точно проблема?
1. Настройките ти са грешни - ползва се S/PDF Pass-Trough (ot плеъра)
2. Каквито и настройки да правиш ако си го вързал към телевизор, а не към външно домашно кино / ресийвър, няма как да изкараш многоканален звук.
Според мен настройките ми не са грешни защото плеистеишъна ми е със хдми към тв то и през оптиката си отива във ресиивъра и от там излиза 5+1 звук и на ресиивъра му светла лампата дали е дтс или долби дигитал.Сега ще потърся каде е това S/PDF Pass-Trough