Видео карта за IBM Thinkcentre A52
Имам въпросния компютър, който купих изгодно за дъщеря ми. Понеже тя ползва някои интернет игри, вграденото 64 мегабайтово видео накъсва. Оказа се, че има само PCI Express x1, а не откривам предлагане на карти за такъв слот. Ще съм благодарен за съвети! :)
Отговор: Видео карта за IBM Thinkcentre A52
обикновено "интернет игри" означава или браузър игри, или флаш игри
и за двете не ти трябва мощна видеокарта, а мощен процесор
твоят какъв е? (и колко РАМ има на компютъра?)
2.66 ГХц, едноядрен интел селерон, цокъл 775, 1ГБ РАМ на 553МХц, инсталирана операционна система Уиндоус XP SP3
90% проблемът е в недостатъчната мощ на процесора, ОСВЕН АКО преди е нямало проблеми, а са се появили наскоро
1ГБ рам е достатъчен за ХР, така че надали е от там
заглавията, на които прави проблемите са?
Не съм в състояние да опиша кои точно са игрите, но това, което аз съм забелязал е например, накъсване на видеото и разминаване на звук и картина при гледане на клипове в Ютюб при HD резолюция.
със сигурност е от флашплеъра. Ако си и си с 11. Деинсталирай го и сложи 9 или 10
опааа говоря глупости, щото докато чета лапам мухи едновремено.
Значи от процесорчето е. Поне така мисля, щом накъсва, само на HD
При какъв процесор би изчезнал проблема? Не съм сигурен дали дъното подържа двуядрени процесори.
Едноядрен процесор е слаб за каквото и да е в днешно време.
Все пак дай десен бутон на видеото и махни отметката...
http://store.picbg.net/pubpic/26/12/...d72ad72612.jpg
PCI-E е като Sata. Разбирай че са обратно съвместими и може да сложиш всяка съвременна карта.
Но процесора ще спъва всичко над HD6570 дори старото захранване да беше достатъчно за такава.
Другия момент е че тия маркови антики са много шибани та ти препоръчвам нископрофилна карта.
Например тази - http://nikem-bg.net/computer-compone...scription.html
Ще ми обясниш ли как да сложа подобна карта, след като дъното има само PCI Express x1, с някакъв преход ли?
Моя грешка. Говориш за тия малките слотове отляво на картинката, нали?
http://www.d-silence.com/articles/graphics/asus.jpg
Разбрах, че ако не искам да накъсва, трябва да сменя процесора. Но бих искал да знам какъв процесор би ми свършил работа за това дъно с цокъл 775?
Без да кажеш модела на дъното, няма как някой да ти помогне. Погледни съ дъното какъв модел е. Можеш да провериш също в сайта на IBM, какъв най-висок модел процесор подържа дъното и да си търсиш такъв втора хубост.
Още един глас за слаб процесор.
Съдейки от това, излиза че най-доброто, което можеш да сложиш е това.