Модификация на Creative Live! Platinum 5.1
Здравейте,
значи имам горепосочената звукова карта. Тя си идва с един 5.25 инчов панел наречен LiveDrive!, на които има аудио входове и изходи за връзване на какво ли не. Въпросът ми е, мога ли да си взема Creative Audigy 2 - само картата, и да използвам от стария Лайв 5.1 панела, за ми стане Creative Audigy 2 Platinum. Аз като гледам на снимките двата панела: за Лайв и за Аудиджи са еднакви, или почти еднакви и ме интересува дали стария панел ще работи на новата карта. Разликата между основната карта и Платиниум е 60-70 долара (поне) и не ми се дават, та ако може да мина тънко, да дам пари само за карта. Ако някои има мнение или препоръка да пише.
Ако игления съединител на новите креативи го има, нищо чудно и да го излъжеш.
Но цап-а на стария драйв не е 24 битов, това е основната уловка
за да се изръсиш за нов.
То и и драйвера на стария не поддържа 96килохерца/24бита
колкото е "професионалния" стандарт сега :)
Идеята е гениална но не може да стане толкова просто защото Аидиги 2 е 24 битова!
Ами именно защото новия Аудиджи е 24 битов затова искам да си го взема. А той панела не представлява нищо друго освен една планка с много допълнителни конектори. Това, че е 24 битова картата може ли да попречи на нормалната работа (ако въобще е възможно да заработи де) на стар панел с нова карта?
Както казва Кирко, дали обикновенните НЕ-Платиниум карти на Аудиджи 2 имат такъв иглен съединител?
Няма смисъл да си взимаш Аудиджи 2 - тва 24 бита е само на хатрия, за игри не ти върши никаква работа, а ако искаш да записваш е още по зле. 24 бита са маркетингов трик :)
Aбе аз май не съм разбрал въпроса!:о Това определено може да стана защото това са само конектори на панела! Дори ако си по мераклия, познаван такива хора си направиха панели с много зор ама им излезе или 17 или 27 (не помня) лева! Така ще стане аз рабрах че искаш 5.1 да го правиш АУ 2 Платиниум, незнам какво съм чел !:()!!!!
Уф писна ми да обяснявам.
Аудиджи2 има 2 БРОЯ цап-а - един stac (sigmatel) 4 канален за игрите, и един филипс, взет направо от DVD-плейър висок клас.
Лайв Драйв ИМА в себе си друг ЦАП, ВЪНШЕН за да не се влияе от смущенията в кутията. Това обяснява и ЕКСТИДЖИ, което не е нищо друго а лайвдрайв за хора които не играят игри, и съответно нямат нужда от карта в компютъра (те си купуват лаптопи).
За около 200 пари може да се вземе външен box, с 4 БРОЯ цапове 24бита/48/96/192 килохерца и да се върже към ВСЯКА карта която има драйвери за цифровия си изход. Crystal е фирмата която е монополист в областта на цаповете.
Е? Въпроси ?