На 3DMark2001se получавам с въпросната карта ок. 3800, което, доколкото разбрах, е доста плачевен резултат! Не че е кой знае какво картата, ама... Идеи на какво може да се дължи? Настройки и пр? Или е нормално това...?
На 3DMark2001se получавам с въпросната карта ок. 3800, което, доколкото разбрах, е доста плачевен резултат! Не че е кой знае какво картата, ама... Идеи на какво може да се дължи? Настройки и пр? Или е нормално това...?
А нещо да кажеш за останалата част от конфигурацията? За пример мога да ти дам т-бред 1700, 512ДДр 9000Про 1024х768 32бит цвят -6320 точки
Аха, хм ми нещо такова:
CPU Duron 750, SDRam 160MB, resl. 1152x864 /ako ne byrkam/, дъното е ECS K7S5A
Скромничка е верно конфигурацията, ама си мислех, че теста се отнася най-вече до самата картаА иначе това, което тъй и тъй не ми е ясно е дали няма някакви настройки, които да подобряват производителността? Щото има разни контрол-панели и други бъзици, дето не са ми съвсем ясни. 10x.
3DMArk тества цялостния хардуер каква производителност има в 3D Режим. Колкото до настройките в контрола на самите видео драйвери положението е следното: ако искаш по-висока производителност намаляваш всички плъзгачи на ляво. Само че има едно обаче, производителност за сметка на качество.
10x! Това, което ми се ще още да питам е - дали руезултата се връзва с описаната конфигурация? Питам, щото имах едно мнение в смисъл, че това не е нормално.
Мисля, че за процесор на 750 MHz и SDRam памет резултата е съвсем нормален. Но можеш да съпоставиш данните си с подобни, които са регистрирани на сайта на 3D Mark. Използвай Result Browser-а на теста и потърси резултатите на подобни конфигурации[]
Zdr ...
Pri men pri s pentium3 na 1Gh i 256 SD ram resultata e 5023 ....
I tva pri polojenie e 4e sym s Radeon 9000 ( NE PRO )....
Taka 4e si mislq 4e vse pak ne ti e nogo normalen rezultata . . .
Мдаа тъкмо се бях успокоил, че всичко е в норматамамка му и прасе
Все пак ще го напрая тва с браузъра, благодаря на всички []
Ризълт браузъра ми дава петнайсетина резултата със същия процесор, 750 мхц, и друг 3Д ускорител; моя резултат /3825/ стои най-отгоре /100%/?!?!?
За сравнение на процесори нямало достатъчно база!
М/увременно все още се надявам на някакъв съвет относно драйвери, настройки и/или пр. за да се опитам да вдигна производителността;
Има някакъв V-tuner картата с настройки на Core clock и Memory clock, който се отнася до някви честоти, в момента е на 275 мхц. Някой има ли идея дали мога да го мърдам без да ми гръмне картата или дъното и дали има отношение към проблема изобщо
Ave hora govorite za Radeon ami kazete mi imali li ste problemi s Radeon 9000PRO 2 128MB DDR shtoto pri men dava mnogo bugove i se draznq ve4e .Imam q ot 2 sedmizi i oshte ne moga da q fixna .Igrite mi sekat kato naprimer CS (Counter-Strike) mi vurvi sus 30 kadura i se nervq isteglil sum 100MB driveri i nishto,PCto mi e P3 733MGHZ i 384RAP PC-133. NE vqrvam da e op PCto.
A bre hora puk az si misleh 4e sum zle
CPU - XP1600 Palumino
MB - GA7VAXP
VC - GigaByte Maya Radeon 9000Pro 2
RAM - 256DDR 333Mhz Kingmax
3dmark2001(b330) - 7256 marks standart settings
3dmark03(b330) - 1299 marks standart settings
Daramus ne znam kvi bugove imash ti ama vijdash pri mene kvi rezultati dava. Mojesh da potursish problema nekade drugade
Аз имам същата карта... много съм си доволен, освен че бачка на 6 се и клоква доста добре - без проблем (без артефакти или забивки 24/7) до 300/300(600)...като ползата от клока по груби изчисления е м/у 12-15% повечко бързодействие.
И като опря въпроса пак до "вечните" цифри - най-високия резултат на Мрак2001, който съм правил е 8100 точки. Системата ми е А7V8X, T-бред 1700@1826Mhz, 512ДДр 2700.
Мисля, че картата е повече от добра за 70-те долара , които и плащаш. За компютъра ти и според "вътрека" му резултата ти е нормален.
EDIT: Картата e нормален GB Radeon9000pro 64MB, за да не остане някой с впечетление от предния пост, че е 9000Pro II.
Сига глупости бе хора! С 2х12Voodoo2SLI играя CS на над 60 кадъра (1024х768х16). С такъв Радеон трябва да хвърчи тая игра, а не да ми говорите за 30 кадъра. Явно картата е правена в някой гараж в Тайван.