Luxeon Speakers - качество?
"Чернокрилия" в момента съм с Audigy 2... тъй да се каже ми "изпадна" една бройка :-) и да ти кажа, направо се преродих откакто я имам. Старата карта беше Creative 128 PCI. Разликата е от тук до небето. На пазара се предлага Audigy 2 за около $110 крайна цена - гледах алтернативите (Херкулес) и моето лично мнение, че биха си заслужавали ако цената им беше около $50, но... при цена над $100 се отказах на минутата. Още нещо - няма никакъв проблем с връзването на Audigy-то с Luxeon-a.
Чернокрилия избирай м/у Фортисимо 3 и 2 щото Мюзе е с С-медия чип няма смисъл :( .
аз имам LogicFox J5.1 20W+5x10W но не знам как да ги пусна с SB Live 5.1 да свират всички канали по отделно и да има съббуфер
иначе качеството е перфектно доволен съм от тях много. Виждал сам също и най- върховия модел на Луксеон но имах проблеми с дефект дори беха отварани и не можах да им усетя звука
аз имам LogicFox J5.1 20W+5x10W но не знам как да ги пусна с SB Live 5.1 да свират всички канали по отделно и да има съббуфер
иначе качеството е перфектно доволен съм от тях много. Виждал сам също и най- върховия модел на Луксеон но имах проблеми с дефект дори беха отварани и не можах да им усетя звука
Mного се писа за модела w5.1 то и аз мислех да си купя такива, но не ми харесва това че няма дистанционо и затова мисля да си взема един от следните модели http://www.luxeonav.com/en/5.1/d5.1.htm тези http://www.luxeonav.com/en/5.1/f5.1.htm и тези http://www.luxeonav.com/en/5.1/j5.1.htm J5.1 са 70$ някаде но за другите нямам никаква информация. Ако някой знае каде се продават и дали са качествени ще съм много благодарен
Виждам, че много мнения се изказаха по въпроса за колонките на Luxeon. Ще ви кажа личното си мнение за тях, както и за подобни озвучителни системи. Трябва да съм пълен глупак, да сравнявам продуктите на Luxeon, с тези на някой производител, който продава колонки по 250$. Разбира се, че разлика има и то не съвсем малка. Относно конкретните модели на Luxeon:
Лично аз притежавам Т5.1 и съм безкрайно доволен. Свирят достатъчно силно, преди да се усетят изкривяванията. Все пак нека не забравяме, че това са сърраунд колонки, чиято цел е да създадат обкръжаваща среда, а не да те издухат заедно с прозореца. Който иска мощност, да взима яки колони с по 30 санта диаметъра и да се кефи. Тук мощността не е толкова решаваща. Важна е чистотата на звука както и честотния диапазон. Колко ще издуеш като гледаш филм? Нали трябва да стоиш в стаята все пак :). Проблеми с Т5.1 нямах, с изключение на това, че чак когато разопаковах кутията установих че има само чинчови кабели. Взех 3 преходника, но познайте как се събират 3 преходника един до друг отзад на картата. С малко удължители реших проблема. Колонките си вадят страхотен звук. Чист, без пукания и "фонов" шум. Най-много се кефя (може да се строри странно на някой), че когато ги изключвам, се чува звук наподобяващ лазерен пистолен от StarWars :). И най-важното от всичко е, че това нещо струва само 120 лева. И още нещо. Колонките са по-добри когато са свързани към DVD плеър, дори и да гледаш VCD. Нямам представа защо е така, но е фатк. Може би е от звуковата ми карта (С-Media 6 канална), но действително при плеъра са по-добри. (Дават изкривявания значително при по-високи нива отколкото на РСто). Относно това, някой бе споменак, че прихващали странични шумове - не съм наблюдавал такова нещо. Правил съм опит с GSM до тях, но се се чува характерните за много говорители "странни звуци" Моята препоръка към всички, със скромен бюджет е да взимат Т5.1. Който има повече пари изобщо да не гледа Luxeon.
Абе я кажете къде най-евтино да си купя този Luxeon T5.1 и каква е доло-горе цената сега?
Ми от www.torin.bg там има и цени .
пп.това дето го казвам го има в темата прочети я.
Абе аз знам че Торин е официален вносител,сайта им съм го гледал много пъти дори и в офиса съм ходил.Въпроса ми беше къде мога да ги намеря най-евтино,защото не винаги при офицялния вносител е най-евтино,тъй като някои фирми си спестяват ДДС-то и така.....
кое е вярно:
http://www.luxeon.ru/products/multimedia/6412.html
или
http://www.luxeonav.com/en/5.1/w5.1.htm
В ценовата листа на Торин информацията за ватовете е като в руския, а линка води към официалния където и външния вид и ватовете са доста различни
Колебая се м/у Т и W. Ако W модела наистина е 50W + 5x20W, то почти двойно по-високата цена си заслужава, но ако е 35W + 5x18W не мисля че си струва.
Нека който има W5.1 нека каже кой от тези 2 линка е точен за внасяните у нас колони, поне по външен вид :)
информацията на руския се оказа вярна
все пак ще взема W5.1
Вчера си купих Luxeon w5.1 и имам малък проблем. Когато включа mini-системата си към AUX, задните 2 колонки не работят добре - едната звучи много силно, а другата почти не се чува. Този проблем липсва ако подам сигнала вместо на AUX на PC(stereo) входа. В общи линии ми е все едно къде ще ги включа PС или AUX, но все пак ми е любопитно ако може някой друг с w5.1 да провери и при него ли се получава така.
Абе с интерес прочетох цялата тема и в мен настъпи колебание.
До сега бях сигурен че искам да си купя Creative INSPIRE 6.1 за 110$,но след като прочетох темата си мисля,че ще се прецакам ако не си купя някои от посочените модели на LUXEON ,но вазниква вапроса КОЙ и със какво е по добър от Creative?
Ако ме ориентирате ще ви бъда много благодарен!
BobyTT - vijdame che si barovec
i parite imash no towa ne te pravi razbirach a kupuvach.. :)
Vsichki tiq izmisleni vatowe sa absoliutna fantasmagoriq
W-se merqt elekticheska konsumirana moshtnost.. a ne muzikalna.
towa e ednoto..
vtoroto e che pri zagubite na edin suvremenen usilvatel
shte ti konsumira pone kam 800W-1KW samo usilvatelq..
a povqrvai mi .. za 140 dolara
5 kanalen 400W nikade nqma..
Usilvatelen chip STK 2x120W e 86lv ami zahranvane .. stabilizaciq..
400W moje da e sumarnata el. moshtnost na govoritelite
no neshtata ne se smqtat taka..
naprimer az imam
kolona sas
2x60W Bass
1xmid 60W
1xhigh 45W
no moshtnostta ne e 225W a kam 120W pri po golqma moshtnost
chast ot sistemata shte e pretovarena.. a zapasa usigurqva dobar
i chist sound.. bez krivene...
Sajalqvam che sam grub ... no ima hora koito znaqt otkade idva mlqkoto (ne e produkt na PepsiCo).
Lichno az sum reshil da si vzema Creative Inspire 7700, loshoto e che oshte ne se prodavat v Bulgaria. Predi mesetz se vurnah ot Plosha, a tam imashe 7700 ot pone mesetz i polovina [:(!]
Inache sym sys sound Hercules Digifire 7.1.