Здравейте!
Някой да има опит с TV out на Savage 3D под WinME? Успях да го пусна с S3Tweak, но не получих кой знае какъв образ, а и цялата система PC - TV е доста бъгава и нестабилна.
Ще бъда благодарен за споделени идеи по въпроса.
Поздрави!
Здравейте!
Някой да има опит с TV out на Savage 3D под WinME? Успях да го пусна с S3Tweak, но не получих кой знае какъв образ, а и цялата система PC - TV е доста бъгава и нестабилна.
Ще бъда благодарен за споделени идеи по въпроса.
Поздрави!
ползвах преди време такава, но нямах чак такива проблеми.
може бе защото и монтирах вентилатор и се охлаждаше добре.
но пък успях да изкарам само черно бяло изображение на TV
и затова определено беше виновна картата (жълто изпълнение).
пробвай с драйвери на Fachman
--------===========*==========-----------
u are wellcome @ http://makak.search.bg/
Май S3Tweak е единствения начин да го пуснеш. За Savage3D не знам но в Win2K и XP S3Tweak е единствения начин да ползваш Savage2000 TV-Out, така че работата е общо взето все същата само че Savage3D не замазва в TV-Out, докато Savage2K го прави. Винаги махай кабела от TV-Out-а преди да рестартираш компютъра и го слагаш само когато ти е стартиран Windows и то когато ще ползваш TV-Out-а.
Kiril 'Dreamer' Георгиев
HardwareBG Форум Модератор
http://www.hardwarebg.com
Здрасти пак!
Значи, да поясня малко. Драйверите ми са последните на Fachman, но не съм сигурен, че са най-добрите за работа с TV out(?). След като си поиграх още малко, успях да постигна горе-долу добър образ, но на система NTSC-Japan (така е най-качествен). Обаче сега има следните дефекти:
1. Размерът на образа излиза извън пределите на TV-екрана и не може да се коригира.
2. Цветовете са много далече от тези на монитора и въпреки всичките ми старания с настройките не се доближиха много (знам, че това е телевизор, а не монитор и т.н. и т.н., но разликата е като между стар руски цветен телевизор и Sony Trinitron).
3. Образът на монитора при включен TV out, се свива и измества (това пък защо?), а при изключване на TV out-а се оправя.
Dreamer, за съжаление моя Savage 3D замазва яко при Win - desktop например:-(, направо почти не се четат надписите на иконите, но при гледане на филм това го няма. Кабелът трябва да е включен при стартиране, иначе изобщо не намира TV-то (това го препоръчва и Fachman за Savage 3D).
Бях чел някъде из интернет по-рано за някакви промени в регистрите на Win, които се правят за TV out, но не помня къде:-(. Някой не знае ли такъв адрес?
Поздрави!